Dünyanın En Eski Analog Bilgisayarı Antikythera Yeniden İnşa Edilecek

22
3
3
2
1
Selanik Aristotle Üniversitesi öğrencileri, 3DEXPERIENCE platformu ile dünyanın en eski analog bilgisayarını dijital ortamda yeniden canlandıracaklar.

Yunanistan’daki Selanik Aristotle Üniversitesi’nde öğrenimlerine devam etmekte olan makine mühendisliği bölümü öğrencileri, dünyanın en eski analog bilgisayarı olan Antikythera Düzeneği’ni Dassault Systèmes desteği ile 3DEXPERIENCE platformu üzerinden dijital olarak yeniden inşa edecekler.

Antikythera düzeneği, bilim ve teknoloji alanlarında son derece önemli bir aygıt. Milattan önce 2. yüzyılda geliştirilmiş olan Antikythera, 1900 yılında Antikythera adasının açıklarında son derece yıpranmış bir halde bulundu. Düzeneğin yapımı, işleyişi ve kullanımı, yakın zamandaki araştırmalara kadar gizemini koruyordu.

Araştırmalar ortaya çıkardı ki Antikythera, güneşin konumu, ayın evreleri, güneş ve ay tutulmaları ile gezegenlerin yolları gibi astronomik olayları muhteşem bir isabetlilikle doğru hesaplayabiliyordu. Öğrenciler, 3DEXPERIENCE platformu ile bu muhteşem mekanizmanın dijital bir ikizini oluşturacaklar.

Kaynak : http://www.hurriyet.com.tr/teknoloji/dunyanin-en-eski-analog-bilgisayari-antikythera-geri-donuyor-41223246
22
3
3
2
1
Emoji İle Tepki Ver
22
3
3
2
1