Dünyanın İlk 'Su Altı Haritalandırma Sistemi' Tanıtıldı

32
3
1
0
0
Su altının haritasını çıkarmak için yapılan önemli çalışmalardan biri tamamlandı ve dünyanın ilk su altı haritalandırma sistemi tanıtıldı. Tasarımcılar; sistemin okyanustaki enkazları bulabildiğini, arama kurtarma operasyonlarında yardımcı olabileceğini ve iklim değişikliğini izleyebileceğini söylüyor.

Melbourne merkezli teknoloji şirketi UAM Tec. (Su Altı Özerk Haritalama Teknoloji Şirketi) bugün dünya okyanuslarını, göllerini ve su yollarını özerk bir şekilde haritalandırabilen ilk ürünü Sub Mapping'in lansmanını yaptı.

UAM Tec., su altı haritalama teknolojisinin su altındaki oluşumları özerk bir şekilde haritalayabildiğini söyledi. Firma, haritalama teknolojisinin Google Haritalar'da kullanılabilen Sokak Görünümü özelliğine benzer bir şekilde çalıştığını, tamamen otonom olması ve görsel tabanlı çalışan bir su altı haritalama tekniği kullanmasıyla dünyada bir ilk olduğunu belirtti.

Geliştirilen sistem, 100 km mesafe ve 300 metre derinlik menziline sahip:

Sub mapping denizaltısı

Denizaltı tasarımcıları, okyanus tabanını haritalamak için lityum pilli denizaltılardan oluşan grupları kullanmayı hedefliyor. Tasarımcılar, bu işlemin adının Sokak Görünümü özelliğine atıfta bulunan Su Görünümü olacağını söylediler.

Firmanın kurucu ortakları Benjamin Fleming ve Shawn Taylor, her bir denizaltının okyanus tabanının 2 metre yukarısında asılı kalacağını ve otomatik olarak yeniden şarj edilmesi için üsse dönmeden önce 40 saate kadar çalışacağını söyledi. Ayrıca denizaltı, 100 km'lik bir mesafeye ve 300 metre derinliğe kadar seyahat edebilecek.

su altı haritalama

Kurucu ortaklardan Fleming, "Gelecek nesli, dünyamızda var olan her şey hakkında bilgilendirmek istiyoruz. Uzay hakkında bildiklerimizin, kendi okyanuslarımız hakkında bildiklerimizden daha fazla olması, günümüz teknolojisinde kabul edilemez. Su altı haritalama teknolojimiz, bunu değiştirecek. Sadece yeni deniz türleri keşfedip iklim değişikliğini izleyemeyeceğiz, aynı zamanda arama kurtarma operasyonlarına destek sunacağız. Enkazları, uçakların kara kutularını bulabiliriz ve daha fazlasını yapabiliriz” dedi.

İlk çalışma, Melbourne'deki koylarda ve sulak alanlarda yapılacak. Ayrıca Fleming, 2021 yılına kadar bu tür teknolojilerin lider tedarikçisi olmayı umduklarını belirtti.

Kaynak : https://www.cso.com.au/mediareleases/36061/launch-of-world-first-ocean-image-mapping/
32
3
1
0
0
Emoji İle Tepki Ver
32
3
1
0
0