E3, Twitter'da Kadın Oyuncular İçin Yaptığı Bir Paylaşım Nedeniyle Linç Yedi

26
6
4
3
0
Oyun endüstrisinin en büyük etkinliklerinden E3, bir cinsiyetçilik tartışmasının ortasında kendini buldu. E3'ün böyle bir tartışma içerisinde yer almasının nedeni, resmi Twitter hesabından yapılan bir paylaşımdı. Bu paylaşımda yer alan bir makale, kadın oyuncuları küçük oyunlarla ilişkilendiriyordu.

Video oyun dünyasının en büyük etkinliklerinden bir tanesi hiç şüphesiz E3. Sektörün önde gelen oyun geliştiricileri, piyasaya sürecekleri büyük oyunları genelde bu etkinlik kapsamında duyuruyorlar. Oyunseverler de işte bu yüzden bu etkinliğe büyük bir önem veriyorlar. Fakat E3, bir süredir ilginç bir "cinsiyetçilik" tartışmasının merkezinde.

E3'ün cinsiyetçilikle alakalı bir tartışmanın merkezine oturmasının nedeni, etkinliğin resmi Twitter hesabından yapılan bir paylaşım. Dün yapılan bu paylaşımda, Parade tarafından kaleme alınmış bir makale bulunuyordu. "Kadınların Oynamaktan En Çok Keyif Aldığı 25 Çevrimiçi Oyun" başlığıyla yayımlanan bu makale, içerdiği oyunlar nedeniyle tepki gördü. E3'ün bu tür bir makaleyi resmi Twitter hesabından paylaşması da dünyanın en popüler video oyun etkinliğinin sert bir şekilde eleştirilmesine neden oldu.

İşte E3'ün resmi Twitter hesabından yapılan o paylaşım

E3

Kadınlar, uzunca bir süredir video oyun sektörüyle ilgililer. Hatta ülkemizde de piyasaya yeni sürülen ya da ikonik hale gelmiş olan oyunları oynayan, gayet de profesyonel olan kadın oyuncular mevcut. Ancak Parade'in makalesi, kadınları bu popüler oyunlardan ziyade Candy Crush, Sims, Kim Kardashian: Hollywood Adventure ve Sudoku gibi oyunlarla ilişkilendiriyor. İşte bu da makalenin cinsiyetçilik yaptığının düşünülmesine neden oldu. Hal böyle olunca da E3, bu makaleyi paylaştığına paylaşacağına pişman edildi. 

Yapılan paylaşıma yöneltilen tepkiler, sadece E3 hayranlarından gelmedi. Oyun endüstrisinin önemli isimlerinden de E3'ün bu paylaşımına tepkiler geldi. Örneğin ABD'nin popüler vloggerlarından Meg Turney, bu paylaşımı çok sert sözlerle kınadı. Ayrıca 2019 Owerwatch Dünya Şampiyonu Analynn Dang de E3 paylaşımına sert tepki gösteren isimler arasındaki yerini aldı.

E3, gelen tepkiler üzerine paylaşımı silerek özür dilemek zorunda kaldı

E3

Berbat ettik. Bu gönderiyi kaldırıyoruz ve kötü bir klişeyi sürdürdüğümüz için özür dileriz. Daha iyisini yapacağız.

E3'e gelen tepkiler, yetkililerin bu duruma daha fazla sessiz kalamamalarına neden oldu. Paylaşımı kısa bir süre yayında kaldıktan sonra kaldıran E3 yetkilileri, konuyla ilgili bir de açıklama yaparak özürlerini ilettiler. Ayrıca Parade yetkilileri de harekete geçerek makaleyi ortadan kaldırdılar. Makale bağlantısı artık, aynı yazarın oluşturduğu farklı bir içeriğe yönlendirme yapıyor.

Kaynak : https://www.dexerto.com/gaming/e3-apologizes-for-sharing-sexist-womens-gaming-feature-after-backlash-1407892
26
6
4
3
0
Emoji İle Tepki Ver
26
6
4
3
0