EA, Apex Legends'ta Loot Box'tan Vazgeçmiyor

14
3
1
0
0
Loot box sistemleri sadece oyuncular ve oyun endüstrisinde değil dünya hükümetleri tarafından da kumar olduğu düşüncesiyle tartışıladursun, Apex Legends ve EA bu sistemden pek de caymak istiyor gibi durmuyorlar.

Apex Legens, birçok “battle royale” oyuncusunun takdirini kazansa da paraya yönelik stratejileriyle piyasadaki diğer oyunlardan çok da fazla ayrışamıyor. Tabii EA oyunu olduğu düşünüldüğünde, bu pek de şaşırtıcı olmuyor. Hali hazırda “battle pass” ve “loot box” gibi sistemlere sahip olan oyunun yeni hamlesi ise bir kısım oyuncuları kendisinden iyice uzaklaştırabilir.

Oyunu paraya çevirmek

Apex Legends

Apex Legends, kısa süre önce Iron Crown etkinliğini başlatmıştı. Etkinlik kapsamında diğer birçok şeyin yanı sıra sınırlı süreli mod olarak Solos da oyunculara tanıtılmıştı. Ancak buradaki asıl amaç, battle pass sezonunun içerisinde yeni eşyalar da satmak olarak ortaya çıkıyor. Tabii bu hiç duyulmamış bir şey değil. Bir diğer popüler battle royale oyunu olan Fortnite da bir sezon boyunca bu tarz özel etkinlikler yaparak kozmetik eşyalar satıyor. Burada asıl sorun oluşturacak olan şey Apex’in seçtiği yol.

Apex, mağazasında sadece birkaç yeni kostüm satışa sunmak yerine 12 epik ve 12 efsanevi eşyayı 24 loot box’a bölüyor. Tıpkı Overwatch ve The Division 2’deki gibi bazı rastlantısallaştırmalarla mini bir battle pass olduğu düşünülebilir ancak durum pek de öyle değil.

Mücadelelerle 24 tanesinden sadece 2 tanesine sahip olunabilirken kalanlara sahip olmak için satın almak gerekiyor ve tanesi 7 dolardan satılıyor. Tüm bunların üstüne 3.500 Apex Coin’ine satılan bir adet balta bulunuyor. Yani eğer ki bu koleksiyonun tamamının sahibi olmak istiyorsanız yaklaşık 170 doları gözden çıkarmanız gerekiyor.

Rakipleri bu sistemden uzaklaşırken EA, bu oyunu tamamen paraya çevirme hamlelerini yeniden düşünmesi gerekiyor. Peki siz loot box’lar hakkında ne düşünüyorsunuz? Fikirlerinizi ve düşüncelerinizi yorumlar kısmından bizimle paylaşabilirsiniz.

Kaynak : https://www.forbes.com/sites/paultassi/2019/08/14/apex-legends-iron-crown-loot-box-pricing-is-hilariously-out-of-touch/#2c1824183919
14
3
1
0
0
Emoji İle Tepki Ver
14
3
1
0
0