EA Games, Sims'te Yaşanan Taciz Olayları Sebebiyle Özür Açıklaması Yaptı

39
13
3
2
1
Genç EA takipçilerinin dediğine göre şirket, bir Sims Influencer'ının sorumlu olduğu cinsel taciz şikayetlerini göz ardı ediyor. Konu hakkında açıklama yapan EA Games, kullanıcılardan özür diledi.

Geçtiğimiz hafta, EA’in Game Changer programı üyesi bir Sims influencer'ı, birden fazla kullanıcı tarafından cinsel taciz suçlamasıyla oyunun topluluğuna şikâyet edildi. Bahsi geçen kişinin 5 Mart’ta Game Changer programından ayrılmasına rağmen, kullanıcılar Sims topluluğunun bu şikayetleri neden aylar öncesinde ele alınmadığını merak ettiler. Zira bu kişi tarafından cinsel tacize maruz kaldığını söyleyen kişiler, şikâyetlerini geçtiğimiz Aralık ayında oluşturduklarını belirtmişti.

Birçok genç yaştaki erkek oyuncu, Dylan Simz isimli bu kişinin kurbanlarına yaklaşmak için statüsünü kullandığını belirtiyor. İddiaların geçen hafta ortaya çıkmasından sonra Simz, Game Changer programından istifa etti ve sosyal medya hesaplarının bazılarını sildi.

Gerçek ismini belirtmek istemeyen ve kendini Stuart olarak tanıtan 15 yaşındaki genç bir çocuk, Kotaku’ya verdiği bilgilerde Simz ile geçtiğimiz Kasım ayında internetten tanıştığını söyledi. Simz, sosyal medya hesaplarında doğum yılını 1991 olarak gösteriyor, bu da onu 27 yaşında yapıyordu. Stuart, Simz’in The Sims 4: Get Famous çekilişine katılmış ve kazanmıştı. Bu olay sonrasında Simz, Stuart ile iletişime geçti ve ona cinsel içerikli mesajlar gönderdi.

Stuart’ın dediğine göre Simz, attığı mesajlarda ikisinin yer aldığı cinsel içerikli konuşmalardan bahsediyordu. Ardından Simz, Stuart’ı rol yapıp kendisiyle ilişki yaşaması için ikna etmeye çalıştı. Stuart her ne kadar hayır dese de Simz ısrarcı oldu.

Bu olayın üstünden 4 ay geçmesinden sonra, Simz’in başka bir gence de benzer tacizlerde bulunduğu öğrenildi. Tabitha isimli YouTube içerik üreticisi bu genç, Simz ile yaşadıklarını topluma açık şekilde yayınladı. Bu olaydan sonra Simz, istifa etti ve çoğu sosyal medya hesabını sildi.

EA’dan gelen açıklamaya göre yetkili kişilerle görüşüldü ve bilgilendirme yapıldı. Bu kadar geç kalındığı için özür dileyen EA, bu durumu düzeltmek adına ellerinden geleni yaptıklarını belirtti.

Kaynak : https://kotaku.com/teenagers-say-ea-brushed-off-reports-of-sexual-harassme-1833166213
39
13
3
2
1
Emoji İle Tepki Ver
39
13
3
2
1