Eğitim Bir-Sen, Ekşi Sözlük Hakkında Suç Duyurusunda Bulundu

32
16
12
1
1
Ekşi Sözlük platformunda öğretmenlere karşı açılan bir başlık, yargıya taşındı. Eğitim Bir-Sen yetkilileri, Ekşi Sözlük hakkında savcılığa suç duyurusunda bulunduklarını açıkladılar.

Bilindiği üzere geçtiğimiz günlerde Ekşi Sözlük'te açılan bir başlık kamuoyu tarafından büyük bir tepki görmüştü. Açılan başlığa karşılık olarak Twitter üzerinden bir etiket oluşturulmuştu. '#haddinibilekşisözlük' etiketiyle yapılan paylaşımlarda Ekşi Sözlük hakkında eleştiriler dile getirilmişti. Yaşanan bu sürecin sonunda, Ekşi Sözlük hakkında savcılığa suç duyurusunda bulunuldu.

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Eğitim Bir-Sen Genel Başkanı Feray Aytekin Aydoğan, bu nefret dilini reddettiklerini belirterek, konuyla ilgili savcılığa suç duyurusunda bulunduklarını açıkladı. Ayrıca Eğitim Bir-Sen Genel Sekreteri Latif Selvi'de konuyla ilgili çok sert açıklamalarda bulundu. Selvi yapmış olduğu açıklamalarda bu durumun bir ahlaksızlık olduğunu belirterek, bu ahlaksızlığa izin veren Ekşi Sözlük yönetiminin de en az yazar kadar suçlu olduğunu ifade etti. Selvi, bu tarz kişilere böyle yetkiler verilmemesi gerektiğini belirterek, bunu yapan kişilerle mahkemede hesaplaşacaklarını söyledi. 

Ekşi Sözlük cephesinden de açıklamalar geldi. Gelen tepkiler sonrasında bu başlığı kaldıran Ekşi Sözlük yönetimi, konuyla ilgili de açıklamalar yaptı. Ekşi Sözlük platformunun her zaman öğretmenlerin yanında olduğu belirtilirken, konuyu açan kullanıcının platformdan 'uçurulduğu' ve bu tarz kişilerin hiçbir zaman Ekşi Sözlük bünyesinde barınamayacağı ifade edildi. 

Kaynak : https://www.karar.com/guncel-haberler/ogretmenlerden-eksi-sozluk-hakkinda-suc-duyurusu-1213173#
32
16
12
1
1
Emoji İle Tepki Ver
32
16
12
1
1