The Elder Scrolls Online’ın Gelecek Yıllarda da Güncelleme Alacağı Açıklandı

5
4
3
1
0
2014 yılında piyasaya sürülen The Elder Scrolls Online, o günlerden bu günlere pek de kolay gelmedi. 2014'ten beri sayısız güncelleme alan ESO'nun yapımcılarından Rich Lambert, The Elder Scrolls Online'ın gelecek planlarını açıkladı.

Elder Scrolls Online, PC platformu için ilk olarak 2014 yılında piyasaya sürülmüştü ancak ilk sürüm ZeniMax Online Studios'un istediği kadar akıcı ve başarılı değildi. Piyasaya sürülmesinden sadece bir yıl sonraysa ZeniMax, oyunun zorunlu abonelik gereksiniminin kaldırılacağını ve işleri düzeltmek için bir konsol versiyonu çıkaracağını duyurdu.

Nihayetinde geliştirici firmanın bu hamleleri işe yaradı ve oyun, çok daha iyi bir noktaya gelmeyi başardı. Elde edilen verilere göre bugüne dek The Elder Scrolls Online’ı oynamak için 13,5 milyondan fazla insanın kayıt olduğu belirtiliyor. Yılların getirdiği bu başarıyla birlikte yıllardır ESO’nun geliştirilmesi için çalışan ZeniMax yöneticilerinden Rich Lambert, GameSpot’a yaptığı açıklamalarda ZeniMax'ın ESO'yu uzun süre desteklemeye devam edeceğini açıkladı.

“The Elder Scrolls Online, ilk çıktığında insanların istediği oyun değildi”:

Elder Scrolls Online

Oyun dünyası ve hizmet sektörüne katkılarıyla ilgili bir panel sırasında konuşan Lambert, değişimin oyun sektöründe “temel” özelliklerden biri olduğuna dikkat çekerek, "Tek oyunculu oyunlarda, bir oyun çıkarırsınız ve hepsi bu kadar. Ancak ESO gibi bir MMO ile oyunu desteklemeye ve güncellemeye devam etmek ve toplumu destekleyip kucaklamak, başarı bulmak için çok önemlidir.” açıklamalarında bulundu.

ESO'nun 2020 ve sonrasına dair içerik planlarında herhangi bir özel noktaya değinmeyen ve bir spesifikasyon belirtmeyen Lambert, geliştirme sürecinde hayranlara karşı şeffaf kalmanın ve iletişim içinde olmanın önemi ve ilgili zorluklarından da bahsetti ve ESO'nun 2014'te piyasaya sürüldüğünde "insanların istediği oyun olmadığını" hatırlattı. Ardından oyuna gelen sayısız güncelleme ve konsol sürümleriyle durumu toparladıklarını belirten Lambert, bu süreçlerin oldukça zor olduğunu açıkladı.

ESO için bir diğer önemli kilometre taşı ise 2016 yılında yayınlanan One Tamriel güncellemesiydi. Lambert’e göre bu büyük güncelleme, ESO’nun erişilebilirliğini arttırmaya ve yeni oyuncuların çekilmesine yardımcı oldu.

The Elder Scroll Online, şu anda PC’nin yanı sıra PlayStation 4, Xbox One, Mac OS ve Google Stadia platformlarında oynanabiliyor. Oyunun Steam sayfasına erişmek içinse bu bağlantıyı kullanabilirsiniz.

Kaynak : https://www.gamespot.com/articles/elder-scrolls-online-has-plans-for-2020-and-years-/1100-6470515/
5
4
3
1
0
Emoji İle Tepki Ver
5
4
3
1
0