Elon Musk, ‘Cyborg Gezegen’ Hakkındaki Düşüncelerini Paylaştı

11
5
2
1
0
SpaceX CEO’su Elon Musk, 2015 yılında katıldığı bir söyleşide insanların ve yapay zekanın birbirleriyle sorunsuz bir şekilde çalıştıkları 'gerçek bir cyborg' geleceği için gelecek vizyonunu açıklamıştı. Gelin Musk'ın bu düşüncelerine yakından bakalım.

Elon Musk; SpaceX, Tesla, Neuralink, The Boring Company ve OpenAI dahil olmak üzere çok sayıda teknoloji şirketinin arkasındaki isim olarak biliniyor. Genel olarak yapay zekâya olan ilgisiyle sürekli gündem olan Musk, 2015 yılında DFJ Genel Ortağı Steve Jurvetson ile birlikte bir etkinliğe katılmış, gelecek ve yapay zekâ hakkındaki vizyonunu açıklamıştı.

İkilinin yaklaşık bir saat boyunca sohbet ettiği bu videonun YouTube linkine bu bağlantı üzerinden ulaşabileceğinizi belirttikten sonra konuşmanın dikkat çeken başlıklarına geçebiliriz.

Gelecek teknolojisi nasıl olacak?

Elon Musk söyleşi

Konferans boyunca 2035 yılının nasıl olacağı ve gelecek hakkında konuşan Musk, kendisine yöneltilen “Bilgisayar gücünün çılgına dönmesi gibi çok açık şeyler var, böyle bir durumda her zaman geleceğe bakmak oldukça zor” sözleri üzerine, “Asıl büyük değişiklik; devre yoğunluğu değil, hesaplama gücünün maliyetidir” demişti. Musk’ın bu soru üzerine yaptığı diğer açıklamalar şu şekildeydi:

“Birim başına düşen asıl fiyatın ne olduğuna bakıyorsanız, bu düşüyor. Bir bilgisayarı küçük bir yonga üzerinde yeniden düzenliyorsunuz, geliştirme ve yonga tesisinin sermaye maliyeti ödendiğinde, yonganın marjinal maliyeti çok düşük”

“Çok gezegenli bir tür olmak ve oradaki yıldızları keşfe çıkmak, ilham verici bir şey”:

Elon Musk'ın gelecek vizyonu

Konferans sırasında Musk'a sorulan bir diğer soru ise gelecek 20 yılda başka ne başarılabileceğini düşündüğüydü. Bu soruyu da oldukça iddialı bir şekilde cevaplayan ünlü iş insanı, çok gezegenli bir tür olma ve oradaki yıldızları keşfe çıkma fikrinin gerçekten ilham verici bir şey olduğunu söylemişti. Musk’ın bu soru özelindeki açıklamaları ise şöyle:

“Apollo'nun dünyadaki herkese inanılmaz derecede ilham vermesi gibi, sadece çok az sayıda insan Ay'a gitti fakat bu sayede gerçekten hepimiz oraya gittik. Bence eğer bir Mars üssünüz varsa bu doğru. Gelecek için heyecan verici ve ilham verici şeylere sahip olmamız çok önemli, aksi halde sabah uyanmak? Bu, sadece birbiri ardına gerçekleşen üzücü bir sorun.”

“Gelecek yıllarda gerçek ‘cyborg’ aktiviteleri göreceğiz”:

Elon Musk'ın cyborg açıklaması

Bu soruların ardından Musk’a, yapay zekâyla örtüşen bu teknolojik gelişmeleri nasıl gördüğünü soruldu. Musk, bu soruyu ise şöyle yanıtlamıştı:

“Gelecek hakkında beni heyecanlandıran şey cyborg aktiviteleri. Bence beyin ve bilgisayar ara yüzü gibi daha doğru bir şekilde düzenlenmiş cyborg aktivitelerini görmeye başlayacağız.”

Kaynak : https://www.express.co.uk/news/science/1197623/elon-musk-spacex-tesla-cyborg-artificial-intelligence-planet-neuralink-spt
11
5
2
1
0
Emoji İle Tepki Ver
11
5
2
1
0