Horizon Zero Dawn Severlerin Beğeneceği 10 Bilim Kurgu Oyunu

18
3
2
2
1
Eğer ki bir bilim kurgu hayranıysanız ve aynı zamanda oyun oynamayı seviyorsanız yolunuz Horizon Zero Dawn ile kesişmiş olabilir ve Horizon sonrası yeni bilim kurgu oyunları arıyor olabilirsiniz. İşte bu listede aradığınız oyunlardan bazılarını bulacaksınız.

Horizon Zero Dawn, bilim kurgu rol yapma oyunu olarak oldukça başarılı olmuştu. Barındırdığı etkileyici hikâye akışıyla ve oyuncuların son yıllarda gördüğü en iyi açık dünya oynanışıyla oldukça yüksek puanlar almayı da başarmıştı.

Eğer ki Horizon Zero Dawn’ı oynayıp bitirdiyseniz ve maceraya atılabileceğini yeni bilim kurgu oyunları arıyorsanız bu listedeki oyunlara bir şans verebilirsiniz.

Prey

Prey

Açık dünya oynanışından feragat edebilirseniz Prey değerlendirilebilecek en uygun alternatiflerden bir tanesi. Oyunda, kendinizi 'Typhon' olarak bilinen gizemli yaratıklar tarafından ele geçirilen bir ileri teknoloji tesisinde buluyorsunuz.

Oyunda attığınız her adımda paranoyanız da artıyor ve kime güvenebileceğiniz konusunda sorular oluşmaya başlıyor. Kontrolü yaratıklardan geri almaya çalışırken deneyler hakkında gerçeği öğrenmeye ve bunlar arasında kendi rolünüzü keşfetmeye çalışıyorsunuz.

NieR Automata

NieR Automata

NieR Automata, listedeki diğer oyunlara göre Horizon’a daha az benziyor gibi görünse de kesinlikle değerlendirilmesi gereken alternatiflerden bir tanesi. Oyunların benzer noktalarından bir tanesi ikisinin de silah ve mühimmat konusunda bonkör olmamaları.

Mass Effect Andromeda

Mass Effect: Andromeda

Mass Effect Andromeda, kötü animasyonları ve teknik sorunları sebebiyle çok ağır eleştirilere maruz kalsa da harika açık dünya elementler ve iyi tasarlanmış savaş aksiyonlarıyla değerlendirilebilecek bir alternatif. Eğer ki Horizon’daki tuhaf yerleri keşfetme ve oldukça saldırgan bir rekabetin içerisine atlama ögelerini sevdiyseniz Mass Effect Andromeda’ya bir şans verebilirsiniz.

Fallout 4

Fallout 4

Kıyamet sonrası çorak topraklar konusu gündeme geliyorsa Fallout markasının akla gelmemesi pek mümkün değil. Oyun, ilk başlarda daha hantal gelebilir ve dünyası çok büyük hissettirmeyebilir ancak Tankbot’ları ve Deathclaw’ları öldürmek Shell Walker ve Sawtooth’larla mücadelenizi hatırlatacak.

Deus Ex: Mankind Divided

Deus Ex: Mankind Divided

Bir FPS oyunu olan Deus Ex: Mankind Divided, eğer ki yararlanmak isterseniz içerisinde gizlilik ve rol yapma elementleri de barındırıyor. Bu oyunu eğlenceli yapan şey ise isterseniz gizlilik odaklı oynayabilmeniz isterseniz silahla 'sıka sıka' gidebilmeniz.

Oyunda gezilecek çok fazla yer, bulunacak çok fazla şey olmasa da oyunun kendisine çeken eşsiz hikâyesi kesinlikle değerlendirilmesi gereken alternatifler arasında yer almasını sağlıyor.

Dishonored 2

Dishonored 2

Dishonored 2'de Horizon’a göre daha çizgisel bir hikaye ve açık dünyanın eksikliği sebebiyle kendinizi kısıtlanmış hissedebilirsiniz. Ancak önceliğiniz savaş ve karakterinizin yetenek ağacını geliştirmekse Dishonored 2 sizin için harika bir seçim olabilir.

Control

Control

Daha çok hikâye ve oynanış üzerine odaklanılan bu oyunda keşfetmeniz ve kilitlerini açmanız gereken oldukça büyük bir tesis bulunuyor. Ancak oyunun bir açık dünyası bulunmadığını da söylemek gerekiyor. Eğer ki Cauldrons’ı keşfetmekten keyif aldıysanız bu oyunu da beğenebilirsiniz.

Bioshock Infinite

Bioshock Infinite

Oyundaki rol yapma elementleri çok fazla değil. Ayrıca silahlardansa yeteneklere ve güçlere odaklanılmış. Ters köşe yapa sonuyla, oldukça iyi bir hikâyeye sahip olduğunu da söyleyebiliriz. Değerlendirmek isteyeceğiniz alternatifler arasına Bioshock Infinite’ı da alabilirsiniz.

S.T.A.L.K.E.R.: Call of Pripyat

Stalker: Call of Pripyat

Listenin en eskisi olan bu oyunda, Zone adı verilen radyoaktif bir bölgenin kalbine giden paralı askeri canlandırıyorsunuz. Göreviniz ise kayıp askeri personelin yerini saptamak, büyük gücün eserlerini bulmak ve Zone’un sırlarını keşfetmek. Oyun daha hantal ve savaşları daha kısıtlı gelebilir ancak içerisinde birçok rol yapma elementini barındırıyor.

Warframe

Warframe

Güneş Sistemi'ndeki kötülüğün kökünü kazımanızın istendiği bu bilim kurgu oyununda gizlilik ve dövüşün harmanlandığı bir savaş sistemi bulunuyor. Ayrıca Warframe’lerin sayısı harika bir yeniden oynanabilirlik ve kişiselleştirme sunuyor. Belki de oyunun en iyi yanysa oyunun ücretsiz olması.

Kaynak : https://gamerant.com/horizon-zero-dawn-similar-scifi-games/
18
3
2
2
1
Emoji İle Tepki Ver
18
3
2
2
1