Altyapı Bakan Yardımcısı: eSIM Yakında Türkiye'de Hayata Geçecek

169
19
12
7
5
eSIM ile ilgili önemli açıklamalarda bulunan Ulaştırma ve Altyapı Bakan Yardımcısı Ömer Fatih Sayan, BTK'nın gerekli düzenlemeleri gerçekleştirdiğini ve eSIM'in yakında ülkemizde hayata geçeceğini duyurdu.

Geçtiğimiz yıl nisan ayında gerçekleştirdiği açıklamalarla eSIM teknolojisi için ilk somut adımların atıldığını dile getiren Ulaştırma ve Altyapı Bakan Yardımcısı Ömer Fatih Sayan, Twitter üzerinden gerçekleştirdiği son açıklamalar ile eSIM'in yakın zamanda Türkiye'de hayata geçeceğini açıkladı.

“Tamamen Türk mühendislerince geliştirilmiş olan ve fiziksel SIM kartın yerine kullanılacak #eSIM, yakın zamanda ülkemizde hayata geçecek.” diyen Sayan, geçtiğimiz ocak ayında GSM birliğinden sertifikasyon alındığını ve bu sertifika ile Türkiye’nin eSIM teknolojisini üreten 4 ülkeden biri olduğunu ifade etti.

“Yakın zamanda eSIM'in uygulama örneklerini görmeye başlayacağız”

eSIM

“eSIM'lerle artık yeni bir dünya bizi bekliyor. eSIM mimarisi, hem M2M/IoT cihazlara hem de vatandaşlarımızın günlük hayatta kullandığı cihazlara önemli kolaylıklar sağlayacak.” diyen Sayan, eSIM’in avantajları hakkında ise Üretim süreçlerinin çevreye olumsuz etkileri minimuma düşecek. Kartların; bakım, erişim, lojistik ve stoklama gibi süreç maliyetleri ortadan kalkacak.” şeklinde konuştu.

“Yakın zamanda eSIM'in uygulama örneklerini, bir çok alanda ve sektörde görmeye başlayacağız.” diyen Sayan, Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu’nun (BTK) eSIM ile ilgili gerekli düzenlemeleri gerçekleştirdiğini duyurdu. Ulaştırma ve Altyapı Bakan Yardımcısı Ömer Fatih Sayan, eSIM teknolojisinin daha iyi anlaşılması için birtakım öğretici görseller de paylaştı.

Ulaştırma ve Altyapı Bakan Yardımcısı Ömer Fatih Sayan tarafından paylaşılan, eSIM ve eSIM’in avantajarını açıklayan görseller

eSIM 1

eSIM 2

eSIM 3

eSIM 4

eSIM 5

eSIM 6

eSIM 7

Kaynak : https://www.sozcu.com.tr/2020/teknoloji/bakan-yardimcisi-acikladi-esim-yakinda-ulkemizde-hayata-gececek-6090140/
169
19
12
7
5
Emoji İle Tepki Ver
169
19
12
7
5