612.190 Yılda Bir Görebileceğimiz Bir Gezegen, Yakın Zamanda Dünya'yı Ziyaret Edecek

86
7
3
3
2
Güneş Sisteminde arada bir (net olmak gerekirse 612.190 yılda bir) Dünya’ya yaklaşan bir gezegen, yakın zamanda bir ziyarette bulunacak ve bilim insanlarının inceleme fırsatı olacak.

Bilim insanları, geçtiğimiz birkaç yılı kuyruklu yıldız olmak için çok büyük ancak gezegen olmak için çok küçük olan ‘2014 UN271’ adındaki merak uyandırıcı bir kayayı takip ederek geçirdi ve bu kaya Güneş Sisteminde uzun süredir dolaşıyor. Yakın zamanda da bu kayaya daha da yakından bakabilecekler.

New Atlas’ın haberine göre 2014 UN271, 2031 yılında kendi yörüngesinde Dünya’ya en yakın olduğu noktaya yaklaşacak ve mesafe Satürn ile Güneş arasındaki kadar olacak. Bu da bilim insanlarının bu esrarengiz kayayı daha kolay incelemelerine olanak sağlayacak.

Neandertaller’den günümüze kadar süren bir döngü:

2014 UN271

Bu olay yaşanacağı zaman astronomlar, gökyüzünün bulutsuz ve açık olmasını umuyor çünkü böyle bir şeyin tekrar gerçekleşmesi tam 612.190 yıl alacak ve kimsenin o kadar yıl bekleyebileceğini düşünmüyoruz. Bu arada ufak bir bilgi: Bu süre Neandertallerin ortaya çıkışıyla günümüz arasında geçen süredir.

Uzayda biraz başıboş şekilde dolaşıyor diyebileceğimiz bu kaya, periyodik olarak Güneş Sisteminde Güneşe yaklaşıyor ve uzaklaşıyor. Hatta bazen yıldızlararası uzaya bile gidiyor. Bir nesnenin yörüngesinin bu kadar uzaklara gidip tekrardan Güneş Sisteminin içine girebiliyor olması çok nadir bir durum, bu sebeple yakın gelecekte gerçekleşecek olan ziyaret astronomların heyecanla beklediği bir olay.

Maalesef bu ziyaret, uzay gözlemciliğini hobi olarak yapan insanlar için gözlemlenemeyecek çünkü sadece profesyonel araştırma araçlarına sahip bilim insanları bu olayı gözlemleyip inceleyebilecek.

86
7
3
3
2
Emoji İle Tepki Ver
86
7
3
3
2