Evrende Ne Kadar Küçük Bir Yer Kapladığınızı Hissettirecek İnternet Sitesi

29
18
12
4
2
Bulunduğunuz ortamla alakası olmayan bir tanıdık ile karşılaştığınızda 'Dünya ne kadar da küçük' diyebilirsiniz. Ancak bir geliştirici tarafından yayınlanan bu site, Dünya'nın gerçekten de ne kadar küçük olduğunu gözler önüne seriyor.

The Size of Space (Uzayın Büyüklüğü) adlı yeni bir internet sitesi, evrenin büyüklüğü hakkında basit bir şekilde bilgi veriyor. The Size of Space sayfasını Neal Agarwal isimli bir geliştirici kurdu. Sitede uzaydan nesneler sırası ile sergileniyor. 

The Size of Space isimli sayfada gezinmek gerçekten çok basit. İnternet sitesinde girdikten sonra sağ ok tuşu ile evrendeki nesnelerin büyüklüklerini küçükten büyüğe doğru görebilirsiniz. Sağ tuşa ilk bastığınızda bir astronot görseli ile karşılaşacaksınız. Astronottan sonra Hubble Teleskobu, bir uzay aracı ve giderek büyüyen boyutları ile uyduları, gezegenleri, yıldızları, kara delikleri, galaksileri sırasıyla görebilirsiniz.

the size of space

The Size of Space’in geliştiricisi, sayfada kullandığı görseller için uzay çalışmalarından elde edilen en iyi görselleri kullandı. Örneğin Dünya görseli için uydu görüntülerinden faydalandı. Diğer uzay nesneleri için ise bu zamana kadar yayınlanan görüntüleri kullandı. Sayfadaki görsellerde gezegen, uydu ve yıldızlar kendi dönüş hızlarına göre kendi etraflarına dönmesi ilginizi de çekecektir.

Neal Agarwal isimli geliştiricinin internet sitesinin sayfalarından biri The Size of Space. Agarwal’ın internet sitesinde The Size of Space haricinde Grandpa’ya Art Show ve Who Was Alive gibi eğlenceli başka bölümlerde var. The Size of Space sayfasına buradan ulaşabilirsiniz. Neal Agarwal’ın ilgi çekici internet sitesinin geri kalanına da buradan ulaşabilirsiniz.

Kaynak : https://futurism.com/the-byte/amazing-visualization-shows-big-space
29
18
12
4
2
Emoji İle Tepki Ver
29
18
12
4
2