Uzmanlar Cevapladı: FaceApp’te Dönüştürülen Fotoğraflar Ne Kadar Gerçekçi?

48
13
8
7
6
Bir doktor, son dönemin popüler uygulaması FaceApp’te yapılan yaşlandırılmış fotoğrafların tıbbi açıdan ne kadar gerçekçi olduğunu açıkladı.

Yaşlılık Hastalıkları Uzmanı olan Rus doktor Valeriy Novoselov, FaceApp’teki yaşlandırma tekniğiyle ortaya çıkan fotoğrafları analiz etti. Novoselov, bir insanın yaşlanma sürecinde birçok faktörün etkili olabileceğini söyledi ve en önemlilerinin de yaşam tarzı, duygusal hâl ve genetik konularının olduğunu söyledi.

faceapp

Alkol veya sigara gibi kötü alışkanlıkları bulunmayan insanların, bulunan insanların aksine yaş aldıklarında çok daha sağlıklı görüneceğini ve saç beyazlaması dışında fazla bir değişim olmadığını söyleyen Novoselov, bu sebeple bu uygulamanın tamamen değil sadece %33 oranında doğru yaşlandırdığını söyledi.

Son dönemde sosyal medyada fazlasıyla yer almasıyla ünlenen FaceApp, bildiğiniz gibi insanları tabiri caizse şekilden şekle sokuyor. İsterseniz kendinizi yaşlandırabilir, karşı cinse dönüştürebilir veya dövme uygulayabilirsiniz.

Kaynak : https://tr.sputniknews.com/yasam/201907201039715550-doktor-faceappta-yaslandirilan-fotograflarin-ne-kadar-gercekci-oldugunu-anlatti/
48
13
8
7
6
Emoji İle Tepki Ver
48
13
8
7
6