Facebook, ‘Başkasının Gözünden Gör’ Özelliğini Geri Getirdi

11
4
0
0
0
Facebook, kullanıcıların profillerinin arkadaş listelerinde olmayan kişilerin profillerini nasıl gördüğünü incelemelerini sağlayan özelliği ‘Başkasının Gözünden Gör’ özelliğini geri getirdi.

Facebook son dönemde tasarımında önemli değişiklikler yapıyor. Yapılan değişikliklerde, geçtiğimiz yıllarda kullanımdan kaldırdığı özelliklerden biri olan ‘Başkasının Gözünden Gör’ özelliğini yeniden devreye soktu.

Bu özellik aslında geçtiğimiz yıla kadar sosyal medya devi tarafından kullanıcılarına sunulan bir özellikti. Daha sonra bu özelliğin ciddi güvenlik açıklarına sebep olduğu ortaya çıkmıştı. Bu nedenle de devre dışı bırakılmıştı.

Başkasının gözünden gör özelliği, Facebook kullanıcılarının profillerinin arkadaş listelerinde ekli olmayan birine nasıl gözüktüğünü görmelerini sağlıyor. Örneğin gönderilerinizi gizlediğinizde işe yarayıp yaramadığını görmek için bu özelliği kullanabiliyorsunuz.

Özelliğin yarattığı açık nedeniyle geçtiğimiz yıl 50 milyon kullanıcının bilgileri çalınmıştı. Bu olayın ardından Facebook özelliği askıya almıştı. Facebook, hesaplarını güvene almak için 90 milyon kullanıcının yeniden giriş yapmasını sağlamıştı.

Facebook’tan yapılan açıklamada, güvenlik incelemelerinin tamamlandığı ve özelliğin yeniden devreye gireceği açıklandı. Facebook uygulamasının bu özellik, haliyle de bu güvenlik açığı bulunmayan versiyonu çok daha popüler hale gelmişti.

Facebook, bu özellikten kolay kolay vazgeçmeye niyetli değil. Son dönemde sık sık verilerini kaptıran firma bu özellikteki açığı gidermiş olmak zorunda. Çok sayıda kullanıcı kaybeden platformun aksi takdirde işi zor.

Kaynak : https://gadgets.ndtv.com/social-networking/news/facebook-brings-back-view-as-public-feature-2037810
11
4
0
0
0
Emoji İle Tepki Ver
11
4
0
0
0