Facebook, Sanal Gerçeklik Seti Oculus Quest 2'nin Özelliklerini Sızdırdı

9
3
0
0
0
Facebook, Blueprint web sitesinde yeni sanal gerçeklik gözlüğü Oculus Quest 2'nin özelliklerini lansmandan önce paylaştı. Sayfa, kısa sürede yayından kaldırılsa da özellikler çoktan internete yayılmıştı.

Facebook’un yeni nesil sanal gerçeklik seti olacak Oculus Quest 2, bizzat Facebook tarafından sızdırıldı ve cihazın en fazla merak edilen özelliklerinden bazıları gün yüzüne çıktı. Dahası Facebook, Oculus Quest 2’nin tanıtım videolarını da yine ‘yanlışlıkla’ paylaştı.

Oculus Quest 2 hakkındaki bilgiler ve videolar, Facebook’un kendi Blueprint web sitesinde paylaşıldı. Facebook, yanlışlıkla yayınlanan (öyle olduğunu umuyoruz) sayfayı kısa sürede yayından kaldırsa da bilgiler ve videolar çevrimiçi dünyaya hızla yayıldı.

oculus quest 2

Buna göre yeni Oculus Quest 2; 6 GB RAM, Snapdragon XR2 işlemci, 256GB dahili depolama alanı gibi özelliklere sahip olacak. Ancak Facebook, Oculus Quest 2’de asıl yükseltmeyi ekran tarafında yapmış gibi görünüyor.

Her iki göz için de ayrı ayrı 2K çözünürlüklü ekranlara sahip olan Oculus Quest 2, böylece neredeyse 4K sanal gerçeklik deneyimi sunuyor. Ayrıca şirket, orijinal Oculus Quest sanal gerçeklik setine kıyasla yüzde 50 daha fazla piksel yoğunluğu sunuyor.

Tahmin edebileceğiniz gibi Oculus Quest 2 için böylesine ciddi bir sızıntı gerçekleşmesi, sanal gerçeklik setinin yakın zamanda duyurulabileceğinin bir göstergesi. Tahminler, 16 Eylül’de gerçekleşecek Facebook Connect geliştirici konferansında Oculus Quest 2’nin de sahne alacağı yönünde.

Kaynak : https://uploadvr.com/oculus-quest-2-leaked-by-facebook/
9
3
0
0
0
Emoji İle Tepki Ver
9
3
0
0
0