Facebook'un Akıllı Gözlüğüyle İlgili Detaylar, Alınan Yeni Patent ile Ortaya Çıktı

7
1
0
0
0
Facebook, 2017'den beri üzerinde çalıştığı akıllı gözlüğü ile ilgili yeni bir patent aldı. Alınan patentle birlikte gözlükte ses iletimi sorununun çözülmüş olduğu anlaşılabiliyor. Bu gözlüğün ne zaman tam anlamıyla bir ürün haline geleceği ise henüz bilinmiyor.

Büyük şirketler artırılmış gerçeklik sektörüne yatırım yapmaya devam ediyor. Her ne kadar genel olarak skandallarıyla ön plana çıksa da Facebook da artırılmış gerçeklik sektörüne yatırım yapan şirketlerden bir tanesi. Henüz ortada ciddi bir ürün olmasa da Facebook'un uzun zamandır bir akıllı gözlük üzerinde çalıştığı biliniyordu. 2017 yılında alınan bir patentin ortaya çıkmasıyla birlikte ilk kez dillendirilen bu akıllı gözlükle ilgili Facebook, yeni bir patent aldı. Alınan bu patente göre Facebook'un üzerinde çalıştığı akıllı gözlük şu şekilde;

2017 yılında alınan patentte ses ile ilgili bir bölüm yoktu. Yani akıllı gözlük eğer o haliyle piyasaya sürülseydi, kullanıcıların ses iletimi için farklı bir donanım daha kullanmaları gerekecekti. Ancak yeni patent bu önemli eksikliği giderecek şekilde tasarlanan bir akıllı gözlüğü içeriyor.

Facebook, ses sorununu çözmek için kemikten ses iletimi teknolojisine benzer bir sistem kullandı. "Kemikten ses iletilmesi nedir?" diye soracak olursanız, geçtiğimiz haftalarda ekibimiz tarafından incelenen bir akıllı gözlüğü hemen aşağıdan izleyebilirsiniz.

Patentte kullanılan bu sistem daha çok kıkırdaktan ses iletimi olarak tanımlanıyor. Bu sistem sayesinde akıllı gözlüğü kulak kepçenize temas eden kısmı ses titreşimleri oluşturuyor ve kulağınızın içerisinde bulunan bir sensör yardımıyla ses titreşimlerini duyabileceğiniz hale dönüştürülüyor. Ürünü kullanan kişiler, sesleri bu sayede rahat bir şekilde duyabiliyorlar. Facebook'a göre bu sistem, kemikten ses iletilmesine göre çok daha işlevsel ve daha başarılı.

Facebook'un akıllı gözlüğü ile daha fazla bilgi şu an için mevcut değil. Ürünün ne zaman tamamlanacağı ve hangi alanlarda kullanılabileceği de henüz bilinmiyor. Ancak 2017 yılında yapılan açıklamalara göre bu gözlüğün üretiminin, en az 5 yıl sürebileceği söyleniyordu. Bu bilgiye göre Facebook'un akıllı gözlüklerini 2022 yılından önce görmemiz pek de mümkün görünmüyor.

Kaynak : https://mashable.com/article/facebook-ar-glasses-cartilage-conduction-patent/
7
1
0
0
0
Emoji İle Tepki Ver
7
1
0
0
0