Firefox Quantum'un İsmi 'Firefox Browser' Olarak Değişiyor

13
8
2
2
0
Mozilla, internet tarayıcısının "Firefox Quantum" olan ismini "Firefox Browser" olarak değiştirmeye hazırlanıyor. Değişiklikler ekim ayında hayatımıza girecek.

Mozilla, internet tarayıcısı olan Firefox'u yıllardır geliştirmeye devam ediyor. Şirket, getirdiği yeniliklerle sürekli adından söz ettiriyor ancak bu kez haberimizin konusu, Firefox'ta yaşanan bir isim değişikliği.

Mozilla'nın geçtiğimiz yıllarda piyasaya sürdüğü Firefox Quantum, kullanıcıların hizmetine sunulduğu dönemde fazlasıyla konuşulmuştu. Hem yüksek hızı hem de sistemi yormamasıyla ön plana çıkan Firefox Quantum, önümüzdeki dönemlerde farklı bir isimle anılacak.

firefox quantumm

Mozilla'nın açıklamalarına göre Firefox Quantum ekim ayında "Firefox Browser" olarak adlandırılacak ve değişikliklerde bu kadarla sınırlı kalmayacak. Firefox Browser'ın kullanıma sunulmasıyla birlikte tarayıcının logosu da değişecek.

Mozilla'nın böyle bir karar vermesinin altında ise mantıklı bir sebep yatıyor. Pek çok kullanıcı aslında internet tarayıcısını sadece "Firefox" olarak biliyor ancak bu doğru bir tabir değil. Mozilla'nın farklı hizmetleri Firefox çatısı altında toplanıyor. Bu hizmetler "Firefox Send" (dosya paylaşım hizmeti) ve "Firefox Monitor" (kimlik bilgilerinizin internet ortamında çalınıp çalınmadığını takip etmenize yarıyor.) gibi farklı şekillerde isimlendiriliyor ancak bunların ön adında Firefox ibaresi bulunuyor.

Böyle bir hamleyle birlikte Mozilla hem diğer hizmetlerini ön plana çıkarmak hem de internet tarayıcısını Firefox çatı isminden ayırmayı amaçlıyor.

Kaynak : https://www.neowin.net/news/firefox-quantum-set-to-be-renamed-to-firefox-browser
13
8
2
2
0
Emoji İle Tepki Ver
13
8
2
2
0