Flappy Bird, Tüm Sinir Krizlerine Rağmen Hala En İyi Mobil Oyun

36
7
4
2
0
Flappy Bird yayınlanalı neredeyse 5 yıllık bir süre oldu. Oyun şu anda resmi olarak uygulama mağazalarında bulunmuyor ancak Flappy Royale adlı battle royal oyunu, Flappy Bird'ün başarısını sürdürmeye devam ediyor.

Günümüzden yaklaşık 5 yıl kadar önce Android ve iOS uygulama mağazalarında Flappy Bird adında bir oyun yayınlandı. Kısa sürede fenomen haline gelen bu oyun, milyonlarca kişi tarafından indirildi ve saatlerce oynandı. Son derece basit bir arayüze ve oyun mekaniklerine sahip olan bu oyun, insanları sinir krizine sokmasına rağmen bağımlılık etkisi yapıyor, oyuna başlayan bir türlü bırakamıyordu.

Yukarıda da belirttiğimiz gibi Flappy Bird, yayınlandıktan kısa süre sonra dünya çapında bir fenomen haline gelmeyi başardı. Ancak oyunun ömrü fazla uzun olmadı. Yayıncı, oyunu kısa süre içinde mağazadan sildi. Flappy Bird’ün akıllı telefon kullanıcıları tarafından fazlasıyla ilgi görmesi, bazı ‘fırsatçı’ geliştiricilerin dikkatinden kaçmadı ve oyunun pek çok taklidi mağazalardaki yerini aldı. Hatta bazı akıllı telefon sahipleri, cihazlarında Flappy Bird yüklü olduğunu belirterek telefonlarını yüz binlerce dolara satışa çıkardılar.

flappy bird

Flappy Bird’ün yayınlanmasının üzerinden yıllar geçti. Artık App Store ve Play Store’da PUBG Mobile, Fortnite, GTA San Andreas gibi PC oyunları ayarında deneyim sunan mobil oyunlar bulunuyor. Peki mobil platformlarda böylesine gelişmiş oyunların bulunması, mobil oyun deneyimini gerçekten iyileştirdi mi? Aslına bakacak olursanız Flappy Bird, tüm gelişmelere ve aradan geçen onca yıla rağmen hala en iyi mobil oyun olmaya devam ediyor.

Geliştiriciler Orta Therox, Em Lazer-Walker ve Zach Gage, geçtiğimiz ay Flappy Royale adında bir ‘battle royal’ oyununu iOS, Android ve web platformlarında yayınladılar. Bildiğimiz Flappy Bird oyunu ile battle royal türünü bir araya getiren Flappy Royale’de oyuncular, tıpkı PUBG Mobile ya da Fortnite’ta olduğu 99 rakibi ile birlikte bir maça giriyorlar. Oyun, orijinal Flappy Bird ile aynı içeriği sunuyor. Fark ise maç içinde 100 kişi arasında sona kalan oyuncu olmak.

Grafik kalitesi, arayüz ya da oyun mekanikleri açısından Flappy Bird’ün hala en basit mobil oyunlardan biri olduğu söylemek mümkün. Bununla birlikte Flappy Bird’ü oynamak için tek yapmanız gereken bir parmağınızla ekrana dokunmak. Dolayısı ile Flappy Bird’ü herhangi bir durumda, telefonunuzu tek elle tutarken bile oynayabilirsiniz. Bu nedenle Flappy Bird için gerçek bir ‘mobil oyun’ demek yanlış olmayacaktır.

PUBG Mobile, Fortnite ya da diğer birinci şahıs atış oyunları, PC ayarında grafik ve mekanikler sunuyor olsalar da bu oyunları dokunmatik ekranlarda oynamak, bir klavye+mouse ile oynamak kadar keyif vermiyor. Ayrıca bu oyunları oynamak için iki elinizi aynı anda kullanmanız ve sabit bir durumda olmanız gerekiyor. Flappy Bird ya da mevcut Flappy Royale ise herhangi bir durumda tek elle kolay bir şekilde oynanabiliyor. Peki siz Flappy Bird hakkında ne düşünüyorsunuz? Fikirlerinizi yorumlar bölümünde bizimle paylaşabilirsiniz.

Kaynak : https://venturebeat.com/2019/07/15/5-years-later-flappy-bird-is-still-the-best-mobile-game/
36
7
4
2
0
Emoji İle Tepki Ver
36
7
4
2
0