Amerikan Görünümlü Alman: Tam Elektrikli 2023 Ford Explorer Tanıtıldı

17
2
1
0
0
Ford, yeni elektrikli otomobili Explorer EV'yi tanıttı. Modern bir tasarıma sahip olan otomobil, sahip olduğu yenilikçi teknolojilerle de dikkat çekiyor. 45 bin euro bandında fiyatlanan Ford Explorer EV'nin ne zaman satışa çıkacağı belli değil.

Amerikan otomotiv devi Ford, düzenlediği bir etkinlikte sevilen SUV modeli Explorer'ın tam elektrikli versiyonunu tanıttı. "Explorer EV" olarak isimlendirilen ve Volkswagen'in MEB isimli platformunu kullanan otomobil, sahip olduğu modern tasarım dili ile alıştığımız Explorer modellerinden oldukça farklı görünüyor. Bu yeni otomobil, Avrupa pazarında aktif olarak satılacak.

Yaklaşık 4,5 metre uzunluğa sahip olan 2023 model Ford Explorer EV, elektrikli olması nedeniyle kapalı ızgara tasarımını benimsiyor. Izgaranın üst kısmında boydan boya uzanan çıtalarla birleştirilmiş olan orta kısımda Explorer yazısını görüyoruz. Aracın şerit LED farları ise L harfi şeklinde uzanıyor ve oldukça şık görünüyor. 

Karşınızda 2023 Ford Explorer EV

2023 Ford Explorer EV

Ford Explorer EV'nin çok renkli bir yapıya sahip olması, araca farklı bir hava katmış durumda. Dikkat çeken bir husus ise kapı kolları. Elektrikli otomobillerde genelde gövdeye gömülü kapı kollarını görüyor olsak da Ford, böyle bir yaklaşım sergilemedi. Aracın arkasına baktığımızda ise L harfi şeklindeki aydınlatmalar ile bagaj kapağı boyunca uzanan çıta dikkatlerden kaçmıyor. 

Ford Explorer EV arka tasarım

Ford'un yeni elektrikli otomobili, dış kısımda olduğu gibi iç kısımda da modern bir tasarım dili benimsiyor. Sadece 5 inç boyutlu bir gösterge ekranına sahip olan Ford Explorer EV, bu gösterge ekranında aracın tüm teknik durumunun takip edilmesini sağlıyor. Orta konsolda ise 15 inç büyüklüğünde devasa bir multimedya ekranı bulunuyor. 30 derece eğimle pozisyonu ayarlanabilen multimedya ekranı, kablosuz Android Auto ve Apple CarPlay desteği sunuyor. Ambiyans aydınlatma da iç tasarım detayları arasında atlanmaması gereken hususlardan.

Ford Explorer EV iç tasarım

Ford Explorer EV, yeni nesil teknolojilerle de donatılan bir otomobil. 12 ultrasonik sensör, beş kamera ve üç radar cihazı ile donatılan Explorer EV; aktif park yardımcısı (v2), otomatik şerit değiştirme, çapraz trafik uyarı, dur-kalk işleviyle çalışabilen hız sabitleyici ve çarpışma engelleme sistemi gibi pek çok özelliğe sahip.

ford elektrikli araba

Ford Explorer EV'nin kaputunun altındaki elektrik motoruyla ilgili de bilgi vermek isterdik. Ancak Ford, bu konuyla ilgili detaylı bir açıklama yapmadı. Tek bildiğimiz, aracın bataryasının yüzde 10'dan yüzde 85'e 25 dakikada şarj olacak olması. Ford, Explorer EV'nin arkadan çekiş ve dört tekerden çekişli versiyonlara sahip olacağını duyurdu.

Ford EV

Ford'un yeni elektriklisi, piyasaya sürüldüğünde 45 bin euro karşılığında satın alınabilecek. Explorer ve Explorer Premium şeklinde iki versiyon olarak karşımıza çıkacak otomobilin ne zaman satışa çıkacağı henüz net değil...

Kaynak : https://insideevs.com/news/658251/ford-explorer-ev-is-a-vw-meb-based-suv-for-europe-priced-from-48500-usd/
17
2
1
0
0
Emoji İle Tepki Ver
17
2
1
0
0