Ford'un 'Reklam Dediğin Böyle Olur' Dedirten Kampanyası

39
9
4
4
3
Ford, Brezilya’da yayınladığı yeni reklamlarda bir basketbol maçının olmazsa olmaz arka plan seslerinden olan ayakkabı sürtünme seslerini yayından bir dakikalığına kaldırdı. Firma bunu yeni teknolojilerinin tanıtımı amacıyla gerçekleştirdi.

Basketbol oynarken ya da izlerken kulağımızın aşina olduğu seslerden bir tanesi de ayakkabıların parkeye sürttüğünde çıkardığı, fren sesine benzer viyaklamadır. 

Ford, yeni araçlarındaki patinaj önleyici teknoloji olan Elektronik Stabilite Kontrolü ve EcoSport AdvanceTrac özelliklerinin reklamını yapmak için ilginç bir yol seçti. Brezilya Ulusal Erkekler Basketbol Ligi’nin final serisinde oynanan beş maçta, her maçın her periyodunda 1 dakika boyunca yayından basketbol ayakkabılarının sesi çıkarıldı. 

ford-brezilya-reklamı

Spikerler de bu arada Ford’un teknolojisi hakkında bilgiler paylaştı. Ekranda da bu teknolojiler ile ilgili veriler paylaşıldı.

Reklam kampanyası, basketbol ve otomobil teknolojilerinin bir araya getirildiği afişler ile de desteklendi. Örneğin “Cross-over (basketbolda topu önden el değiştirme), crossover (araç türü) ile buluştu” gibi sloganlar da göze çarptı.

Kaynak : https://mediacat.com/ayakkabi-sesi-duyulmayan-bir-basketbol-yayini/
39
9
4
4
3
Emoji İle Tepki Ver
39
9
4
4
3