Fortnite’ın 30 Milyon Dolar Ödüllü Dünya Kupası Finalleri Başlıyor

13
5
2
1
1
Popüler hayatta kalma oyunlarından olan Fortnite'ın Dünya Kupası finalleri bu hafta sonu boyunca sürecek. Turnuva kapsamında kazananlara, 3'er milyon dolar ödül dağıtılacak.

Oyun sektörünün son birkaç yıldır önde gelen türü hayatta kalma oyunları. Oyunseverler PUBG, Fortnite ve Apex Legends gibi oyunlara ciddi anlamda "sarmış" durumdalar ve bu oyunlar her gün, yüz binlerce oyunsever tarafından aktif olarak oynanıyor. Hayatta kalma oyunlarının gördüğü bu ilgi, geliştirici ekipler tarafından da fark ediliyor ve düzenli olarak turnuvalar düzenleniyor.

Popüler bir hayatta kalma oyunu olan Fortnite, 40 milyondan fazla oyuncunun katıldığı Dünya Kupası şampiyonasının ilk etabını 2.5 ay gibi bir sürede tamamladı ve artık, bu turnuvanın final aşamasına geçildi. Epic Games, New York'ta düzenlenecek turnuvalar için bir tenis stadyumu kiraladı ve önümüzdeki hafta sonu boyunca bu stadyumda, hem bol miktarda Fortnite karşılaşması yapılacak hem de milyonlarca dolar ödül dağıtacak.

fortnite

İlk kez 2017 yılında piyasaya sürülen ve 250 milyondan fazla oyuncusu olan Fortnite'ın Dünya Kupası finalleri, yaşları 12 ila 16 arasında değişen 100 oyuncudan oluşacak. Oyun sektöründe bugüne kadarki en yüksek ödülü dağıtacak olan Epic Games, bu turnuvanın finalinde toplam 30 milyon dolar ödül verecek. 

3 gün boyunca sürecek olan şampiyona, yüzbinlerce kişi tarafından hem stadyum içerisinden hem de online olarak takip edilecek. Bugün başlayacak olan etkinliklerde ilk olarak bazı gösteriler ve karşılaşmalar düzenlenecek. Yarın ve pazar günü ise şampiyonanın karşılaşmaları yapılacak. Yarın yapılacak olan karşılaşmalar 2'şer kişilik 50 takımın maçları olacak. Pazar günü gerçekleşecek karşılaşmalarda ise oyuncular tek başlarına hünerlerini sergileyecekler. Her iki gün yapılacak olan karşılaşmalar 6 etaptan oluşacak ve her öldürme sayısı için puan kazanılacak. Hem "Solo" hem de "Duo" modunun kazananları 3'er milyon doların sahibi olacaklar.

Turnuvaya katılan oyuncuların büyük bir çoğunluğu, profesyonel e-spor takımlarından olan NRG, Faze ve Envy gibi takımlardan geliyorlar. Bu da e-spora verilen önemi gözler önüne seriyor.

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Fortnite ekibi, stadyumda bulunamayacak oyunseverlerin bu turnuvaları nasıl izleyebileceğine dair bilgiler verdi. Yapılan açıklamalara göre turnuva, Fortnite'ın YouTube, Twitch ve Facebook gibi platform sayfalarından izlenebilecek. Ancak daha gerçekçi bir turnuva deneyimi yaşamak isteyen oyunseverleri de düşünen ekip, "Görüntü İçinde Görüntü" olarak da bilinen "PiP" özelliğini bu turnuva için aktif ettiğini duyurdu. Bu özelliği kullanabilmek için Fortnite oyununa giriş yapıp ardından da turnuvayı izlemeye başlamanız gerekiyor. Lobinin sağ üst köşesinde bulunan "Hemen İzle" butonuna tıkladığınız zaman doğrudan oyunun içerisinde bulunacaksınız. Bu yöntemi kullanarak turnuvayı, oyuncular arasında geçiş yaparak doğrudan oyunun içinden izleyebilirsiniz.

Eğer turnuvadaki maçların saatini öğrenmek ve detaylı bilgi almak isterseniz, burada bulunan bağlantıyı kullanabilirsiniz.

Kaynak : https://www.theguardian.com/games/2019/jul/26/fortnite-world-cup-kicks-off-with-30-million-at-stake-professional-games-tournament
13
5
2
1
1
Emoji İle Tepki Ver
13
5
2
1
1