Fujifilm, Analog Makineleri Hatırlatan X-Pro3’ü Duyurdu: İşte Fiyatı ve Özellikleri

5
2
1
1
0
Fujifilm, X-Pro ailesinin yeni üyesi olan X-Pro3’ü duyurdu. X-Pro3, gizlenmiş LCD ekranı ile kullanıcılara analog fotoğraf makinelerini hatırlatıyor. Cihaz, retro ile son teknolojiyi bir arada görmek isteyen kullanıcıları hedefliyor.

Fujifilm’in sokak fotoğrafçılığı için geliştirilen X-Pro serisine yeni bir üye eklendi. Fujifilm X-Pro3, aynasız bir fotoğraf makinesi olarak kullanıcıların karşısına çıkıyor. X-Pro3, arka kısmındaki tasarımı ile kendi öncüllerinden ayrılıyor. 

Fujifilm, X-Pro2’in arka kısmındaki ekran, X-Pro3’te hareketli hale getirilmiş. X-Pro3’ün ekranı çevrilerek aşağıya doğru açılıyor. Ekran kapalı iken arka kısımda sadece fotoğraf ayarlarını gösteren küçük bir ekran bulunuyor. Fujifilm, bu ekran tasarımı ile kullanıcılarına analog fotoğraf makinelerini hatırlatmak istiyor. Fujifilm, X-Pro3’ün ekran tasarımı ile kullanıcıları, her seferinde kontrol edecekleri bir ekran yerine sahneye odaklamaya davet ediyor. 

fujifilm x-pro3

X-Pro3’ün 26 megapiksel APS-C sensörüne dört çekirdekli görüntü işlemcisi eşlik ediyor. Fujifilm’in yeni fotoğraf makinesi hem 3840 x 2160 çözünürlükte hem de 4096 x 2160 çözünürlükte 4K video, saniyede 200 megabitte 30 kareye kadar video çekebiliyor. 

X-Pro3’ün tasarımında da değişiklikler olmuş. X-Pro2’de tamamen siyah olan gövdeye titanyumdan alt ve üst plakalar eklenmiş. Bu tasarım ile X-Pro3, analog makineleri daha da fazla hatırlatır hale gelmiş.

fujifilm x-pro3

Fujilfilm’in yeni fotoğraf makinesi X-Pro3’ün standart siyah versiyonu 1.800 dolar (yaklaşık 10.450 TL), çizilmeye karşı dirençli siyah ya da gümüş renk versiyonların fiyatı ise 2.000 dolar (yaklaşık 11.600 TL) olarak belirlendi. 

Kaynak : https://www.digitaltrends.com/photography/fujifilm-x-pro-3-hidden-screen-frustrating-homage-to-film/
5
2
1
1
0
Emoji İle Tepki Ver
5
2
1
1
0