Twitter’ın Prensi Duyurdu: Gelecek Yıl 108 MP Kameralı Telefonlar Olacak

27
7
5
0
0
Akıllı telefon üreticilerinden edindiği bilgileri kamuoyu ile paylaşan bir Twitter kullanıcısı gelecek yıl, 108 megapiksellik bir kamera ve 10x optik yakınlaştırmanın olduğu bir akıllı telefonun piyasaya sürülebileceğini duyurdu.

Akıllı telefon sektöründe çok ciddi gelişmeler yaşanıyor. Üreticiler artık çok yüksek donanımsal özelliklere sahip olan modeller üretiyor ve bu modeller arasındaki rekabet giderek kızışıyor. Akıllı telefon üreticilerinden aldığı bilgileri kamuoyu ile paylaşan bir Twitter kullanıcısı ise, verdiği son bilgilerle akıllı telefon sektörünün kamera konusunda çıtayı biraz daha yükselteceğini ortaya koyuyor.

IceUniverse kullanıcı isimli bir hesaptan yapılan duyurulara göre 108 megapiksel kameralı ve 10x optik yakınlaştırma özelliğine sahip olan bir telefon, önümüzdeki yıl hayatımıza girecek. Duyuruda bir de görsel bulunuyor ve bu görsel ilk bakışta, artık duyurulmasına kısa bir süre kalan Samsung'un yeni amiral gemisi Galaxy Note10'u çağrıştırıyor. Ancak Galaxy Note10'da 108 megapiksellik bir kamera olacak mı bilinmiyor.

108 MP kamera

İşte o paylaşım:

Aslına bakacak olursak 108 megapiksel kameralar ilk kez dillendirilmiyor. Mart ayında bu söylenti dile getirildi. 2019 yılında 65 megapiksel, 2020 yılında ise 108 megapiksellik sensörlerin kullanılacağı ifade edildi. Tüm bu açıklamalarla birlikte, bilinen bir gerçek de var. Samsung, geliştirdiği son sensörünün 64 megapiksel olduğunu ve bunun akıllı telefon üreticileri tarafından kullanılmaya başlayacağını geçtiğimiz dönemlerde duyurdu. Bu da, bu söylentilerin doğruluk ihtimalini artırıyor. Qualcomm tarafından yapılan açıklamaların da benzerliğinin örtüşmesi ise 108 megapiksellik kameraların artık hayatımızın bir gerçeği olmuş olabileceğini düşündürüyor.

Bugüne kadar hiçbir üretici, 108 megapiksellik bir sensör üzerinde çalıştığını duyurmadı. Ancak; herhangi bir şirketin ilerleyen dönemlerde 108 megapiksellik bir sensörü duyurması mümkün görünüyor.

Kaynak : https://www.gsmarena.com/phones_with_108mp_and_10x_optical_zoom_cameras_may_be_coming_next_year-news-38157.php
27
7
5
0
0
Emoji İle Tepki Ver
27
7
5
0
0