Will Smith'in Yeni Filmi, Hangi Will Smith'in Animasyon Olduğunu Sorgulatıyor

32
4
1
1
1
Will Smith'in Yeni Filmi, Hangi Will Smith'in Animasyon Olduğunu Sorgulatıyor
Son zamanlarda yaşı ilerlemiş aktörlerin kendi gençliklerini oynaması yaygınlaşmaya başlamış bir durum ancak bu filmler arasında Gemini Man bu trende farklı bir soluk getiriyor.

Ang Lee tarafından yönetilen Gemini Man, başka bir suikastçı tarafından öldürülmeye çalışan bir suikastçının başından geçen olayları anlatıyor. Konuyu daha da ilginçleştiren detay, iki suikastçının da aynı insanın farklı zamanlardaki hâli olması. İki suikastçı da Will Smith tarafından canlandırılıyor ancak Will Smith, özellikle Marvel filmlerinde gördüğümüz artık standart hâle gelen gençleştirme tekniği (de-age) dışında bir yöntemle genç hâle getirildi.

Genç Will Smith, tamamıyla dijital ortamda oluşturuldu. Yapım aşamasında Will Smith’in yüzüne hareket sensörleri yerleştirilerek mimikler taklit edildi. Yayınlanan yeni fragmanda ise hangi Will Smith’in gerçek, hangisinin ise dijital ortamda oluşturulduğunu anlamak oldukça güç.

Tabii eğer bir filmin konusu iyi değilse o filmde kullanılan özel efektlerin ne kadar iyi olduğu bir yere kadar konuşuluyor. Bu yüzden de filmin yönetmenlik koltuğunda Ang Lee’nin bulunması çok önemli. Kendisi, büyüleyici özel efektleri harika hikâyelerle birleştirme konusunda uzman ve Oscar ödüllü bir yönetmen.

Yönetmen tercihinin öneminin daha iyi anlaşılması için Lee'nin “Pi’nin Yaşamı” ve “Kaplan ve Ejderha” isimli filmlerin yönetmeni olduğunu hatırlatalım. Başarılı yönetmen, bu filmde anlattığı iki insanın birbirleriyle ölümüne mücadelesinin çok beğenileceğini düşünüyor. Ang Lee, bu iddiasında haklı mı değil mi film vizyona girince göreceğiz.

Bu arada Gemini Man, 11 Ekim 2019 tarihinde beyaz perdede yerini alacak. Genç Will Smith’in dijital ortamda ne kadar başarılı bir şekilde tekrar oluşturulduğunu görmek için fragman bir ölçüt olabilir ancak filmin tamamını izlemeden kesin bir sonuca ulaşmak doğru olmayacaktır.

Kaynak : https://io9.gizmodo.com/the-new-gemini-man-trailer-makes-you-wonder-which-will-1836646083
32
4
1
1
1
Emoji İle Tepki Ver
32
4
1
1
1