Getir, Alman Rakibi Gorillas'ı Bir Milyar Doları Aşkın Para Karşılığında Satın Aldı!

55
4
4
3
0
Getir'in bir süredir gündemde olan Gorillas'ı satın alma hamlesi gerçek oldu. Alman hızlı teslimat şirketi Gorillas, tam 1,2 milyar dolara Getir'e satıldı.

Her geçen gün biraz daha popüler hale gelen Getir, geçtiğimiz aylarda Almanya merkezli hızlı teslimat şirketi Gorillas'ı satın alma hamlesi ile gündeme gelmişti. İddiaya göre Getir, Gorillas'ı satın almak istiyor, Gorillas da bu teklife sıcak bakıyordu. Şimdiyse beklenen olmuş durumda. Getir, büyük rakiplerinden bir tanesini resmen satın aldı.

Yapılan açıklamalarda, Getir'in Gorillas'ı satın alabilmek için 1,2 milyar dolar ödeme yapmayı kabul ettiği ifade edildi. Gorillas bundan sonra, Getir bünyesinde çalışmaları sürdürecek. Bu arada; Gorillas kurucuları arasında yer alan Türk girişimci Kağan Sümer'in, bu satın alma sonrası Gorillas'taki görevinden ayrılmasının beklendiği ifade ediliyor.

Peki neler yaşanmıştı?

Geçtiğimiz yıl Avrupa ve ABD pazarına açılan ve büyük bir başarı elde eden Getir, 2015’te ilk kurulduğunda sadece İstanbul’a hizmet veren küçük bir firma iken şu anda dünyanın en büyük market alışverişi platformlarından birisi olarak görülüyor. Avrupa’ya açıldıktan sonra Birleşik Krallık’taki rakibi Weezy’i satın alan Getir, birkaç ay önce de Alman rakibini satın alabileceği iddialarıyla gündemdeydi.

Pandemi döneminde hızla yükselen market alışverişi platformlarından birisi olan Gorillas, ilk kurulduğunda sadece Berlin’de hizmet veriyordu. Pandemi’nin yarattığı koşullar nedeniyle hızla büyüyen şirket, 2 yıl gibi kısa bir sürede Almanya, Hollanda, Danimarka, Fransa, İspanya ve Birleşik Krallık’taki pek çok şehirde hizmet vermeye başladı.

Aslında bu iddialar gündeme geldiğinde taraflar arasındaki görüşmelerin başlamış olduğu söylenmişti. İddialara göre Getir, bir miktar para ve şirketten hisse karşılığında Gorillas'ın yeni sahibi olacakı. Alman kaynaklara göre; içinde bir de Türk'ün bulunduğu Gorillas kurucuları, Getir’in teklifine sıcak bakıyordu. Bugünse beklenen olmuş oldu...

Kaynak : https://www.bloomberght.com/getir-rakibi-gorillas-i-1-2-milyar-dolara-satin-aldi-2320824
55
4
4
3
0
Emoji İle Tepki Ver
55
4
4
3
0