Reklam Gelirlerini ‘Gezegenin Geleceği’ İçin Kullanan Arama Motoru

40
4
2
0
0
Ekoru adında bir arama motoru, şirketin reklam gelirlerinin önemli bir bölümünü gezegenin geleceği için her ay farklı alanlarda kullanıyor. Bu alanlar arasında ise hayvanlara yardım, iklim değişiklikliği, ağaçlandırma ve okyanusların korunması gibi şeyler bulunuyor.

Pek çok insanın gizlilik nedenlerinden ötürü Google ve Bing gibi popüler arama motorlarından uzaklaşması artık oldukça normal karşılanmaya başlandı. Bu noktada yeni bir arama motoru arayanlar ise kullanıcıları izlemeyen ve reklam gelirlerini belirli bir nedeni desteklemek uğruna harcayan bir arama motoru olan Ekoru’ya yönelmeye başladılar.

Ekoru, şirketin kazandığı kârın büyük kısmını hayvan hakları, yeniden ağaçlandırma, okyanusları koruma ve iklim değişikliği gibi nedenlere yardım amacıyla kullanacağını iddia ediyor. Üstelik şirket, 2018 yılında 1,5 milyardan fazla hayvana yardım ettiklerini dahi söylüyor. Şirketin kendilerini ve arama motorlarını tanıtma şekli ise şu şekilde:

“Dünyada fark yaratmaya çalışan küçük bir ekibiz. Biz, bizimle yapılan her aramanın çevreyi temizleyerek, bir hayvana yardım ederek veya bir ağaç dikerek dünyayı daha iyi bir yer haline getirmesini istiyoruz.”

Şirket, her ay farklı bir alana yardımda bulunuyor:

Ekoru

Her ay farklı nedenlere odaklanan Ekoru, bu ay elde ettiği reklam gelirinin önemli bir kısımını Dünya Hayvanları Koruma kuruluşuna bağışlayacak. Şirketin destek verdiği diğer alanları ve ne kadar hayvanın kurtarıldığını merak ediyorsanız bu bağlantıyı kullanabilir ve şirketin sitesine ulaşabilirsiniz.

Arama deneyimi göz önüne alındığında Ekoru, oldukça doğru arama sonuçları ve kullanıcı dostu arayüzü ile diğer şirketlerin pek de gerisinde kalmıyor. Hatta şirketin arama sonuçları sayfası, Google’ın arama sonuçları sayfasına büyük ölçüde benzerlik gösteriyor bile diyebiliriz.

Ekoru’nun vaat ettiği tüm bu yardımlar ilginizi çekiyorsa, şirketin arama motoruna buradan ulaşabilirsiniz. Ayrıca Ekoru’nun Chrome uzantısına buradan ve Firefox uzantısına buradan erişebilirsiniz. Son olarak Ekoru’nun dünyayı daha iyi bir yer haline getirme yaklaşımı hakkında siz ne düşünüyorsunuz? Düşüncelerinizi yorumlar kısmından bizlerle paylaşabilirsiniz.

Kaynak : https://beebom.com/search-engine-uses-ad-revenue-save-planet/
40
4
2
0
0
Emoji İle Tepki Ver
40
4
2
0
0