Google Pixel 5a'nın Adı İlk Kez Resmen Kullanıldı

10
4
4
1
0
Google'ın her şey yolunda giderse 2021 yılının ağustos ayında tanıtacağı Pixel 5a, şirket tarafından ilk kez resmen kullanıldı. Pixel 5a'nın adı, Android Open Source Project'in kodlarında yer aldı.

Google, önümüzdeki günlerde Pixel akıllı telefonlarının yeni üyelerini tanıtacak. Bu akıllı telefonlar arasında yer alacak Pixel 4a'ysa şimdiden bu yılın en beklenilen telefonları arasında yer alıyor. Ancak 3 Ağustos'ta tanıtılacak bu cihaz henüz gündemden düşmemişken Google, 2021'de çıkacak Pixel 5a'nın ismini ilk kez resmen kullandı.

Muhtemelen 2021 yılının ağustos ayında tanıtılacak Pixel 5a, Android Open Source Project'te yaşanan kod değişiklikleriyle birlikte ilk kez Google tarafından resmen kullanıldı. Pixel 5a'nın yanı sıra Android Open Source Project'te Pixel 4a, Pixel 4a 5G ve Google'ın bu yılki amiral gemisi Pixel 5 de kendine yer buldu.

Google Pixel 5a adı ilk kez anıldı:

pixel 5a

Pixel 5a'nın Google'ın kodlarında ortaya çıkmasıyla birlikte bu, 2021 yılında tanıtılacak akıllı telefonun ilk kez karşımıza çıkışı oldu. Elbette Google'ın Pixel 5a akıllı telefonunda nasıl bir donanım kullanacağı ve bize ne gibi özellikler sunacağı konusunda hiçbir fikir sahibi değiliz, ancak bu konuda bazı tahminler bulunuyor.

Google ve Güney Koreli teknoloji devi Samsung'un Google için bir işlemci üretmeye çalıştığı iddialarına rağmen Google, muhtemelen Pixel 5a akıllı telefonunda kendi işlemcilerine yer vermeyecek. Google'ın kendi işlemcileri çok yüksek ihtimalle 2021'in amiral gemisi Pixel 6'yla birlikte karşımıza çıkacak.

Peki Pixel 5a hangi işlemciye sahip olacak? Şu anki durum baz alındığında Google, Qualcomm'un işlemcilerini kullanmaya devam edecek. Qualcomm, bu yıl bitmeden yeni işlemcisi Snapdragon 875'i ve 875G'yi tanıtacak. Bununla birlikte şirket, 2021 yılında muhtemelen birini Pixel 5a'da göreceğimiz daha uygun fiyatlı ve daha az güçlü yeni işlemcilerini de tanıtacak. Elbette tüm bu olasılıkların her an değişebileceğini göz önünde bulundurmak gerekiyor. Sonuçta önümüzde koca bir yıl var.

Kaynak : https://wccftech.com/2021-pixel-5a-mentioned-aosp/?utm_source=feedburner&utm_medium=feed&utm_campaign=Feed%3A+Wccftechcom+%28WCCFtech.com%29
10
4
4
1
0
Emoji İle Tepki Ver
10
4
4
1
0