Google, AB'nin Sözünü Dinledi: Android Kullanıcıları Tarayıcılarını Seçebilecek

24
9
1
0
0
Google’ın blogunda yer alan bir makaleye göre yeni gelecek güncelleme ile birlikte Avrupa’daki Android kullanıcıları, arama motoru ve varsayılan tarayıcı seçeneklerini değiştirebilecekler.

Avrupa Birliği Komisyonu, Google’ı anti-tröst yasaları kapsamında insanları Google Chrome kullanmaya zorlamaktan vazgeçmeye çalışmıştı. AB’nin ciddi cezalar vermesi muhtemel olan Google, işini şansa bırakmamış gibi görünüyor.

Google blogunda yer alan açıklamaya göre yeni güncelleme ile birlikte kullanıcılar, artık varsayılan olarak Google ürünleri kullanmak zorunda kalmayacaklar. Kişiler Google Play’e ilk girdikleri anda karşılarına iki seçenek ekranı çıkacak.

Bu seçenek ekranlarından ilki, kullanıcıları cihazlarındaki internet aramaları için başka bir arama hizmeti seçebilecekleri konusunda yönlendirecek. İkinci seçenek ekranı ise Google Chrome yerine başka bir varsayılan tarayıcı seçebileceklerini belirtecek. Tavsiye listesinde çıkan uygulamalar, bölgedeki popülerliklerine göre rastgele olarak sıralanacak.

Ayrıca kullanıcılar, yeni bir tarayıcı indirdiklerinde de bu tarayıcıyı varsayılan olarak atayıp atamamak istediklerini soran bir mesaj kutusuyla karşılaşacaklar. Bir diğer yenilik de Chrome tarayıcıyı açan kişilere arama motorunu değiştirmek isteyip istemediklerinin sorulması olacak.

Google, bu değişimleri AB’den gelen geri bildirim doğrusunda gerçekleştirdiklerini ve özelliğin birkaç hafta içinde kullanıma açılmasını amaçladıklarını söyledi.

Kaynak : https://www.blog.google/around-the-globe/google-europe/presenting-search-app-and-browser-options-android-users-europe/
24
9
1
0
0
Emoji İle Tepki Ver
24
9
1
0
0