Google, Avrupalı Android Kullanıcılarına Hangi Tarayıcıyı Kullanmak İstediklerini Soracak

13
8
4
2
0
AB’nin sık sık mahkemeye verdiği ve zaman zaman da ciddi para cezalarına çarptırdığı Google, yine ceza almamak için çok dikkatli adımlar atıyor. Teknoloji devi, Avrupalı Android kullanıcılarına hangi tarayıcıyı kullanmak istediklerini soracak.

Google’ın son dönemde Avrupa’daki kurumlarla başı dertte. Son olarak Avrupa Komisyonu tarafından 5 milyar dolar cezaya çarptırılan Google, anti-tröst kanunlarını çiğnememek için elinden geleni yapmaya hazırlanıyor.

Firma bu amaçla, Avrupalı kullanıcıların Chrome’dan başka tarayıcı ve Google’dan başka arama motoru olduğunu da bilmesini istiyor. Google, hem var olan hem de yeni kullanıcılarına kullanmak istedikleri arama motorunu ve kullanmak istedikleri tarayıcı tercihlerini soracak. Android kullanıcıları istedikleri neredeyse bütün uygulamaları indirebilecek olsalar da firmanın bu girişiminin altında, AB’ye “açık ve ilkeli şekilde operasyonlarına devam etmeye kararlı olduklarını” göstermek yer alıyor. Firma böylelikle gelecekte ceza almaktan da kaçınmayı amaçlıyor olabilir.

Google, komisyonun kararını açıklamasının ardından yaptığı bu hamleye ek olarak, Google Play, Chrome ve Search için ayrı lisanslar aldı. Böylece üreticiler, istedikleri herhangi bir uygulamayı yükleyerek Google uygulamalarına alternatif olarak kullanabilecek. Bu değişiklik bu anlamda doğrudan AB’nin baskılarına karşılık olarak gözüküyor.

Google, 2016 yılında şirket aleyhine açılan davada, mobil dağıtımcıları Chrome, Google Search ve diğer uygulamaları zorunlu ya da özel uygulamalar olarak yüklemeye zorlamakla suçlanmıştı. Komisyon bu uygulamanın rakipleri piyasanın dışında bıraktığını ve devasa şirketin monopoli benzeri bir konuma geldiğini iddia ediyordu.

Kaynak : https://www.engadget.com/2019/03/20/google-european-android-users-browser-choice/
13
8
4
2
0
Emoji İle Tepki Ver
13
8
4
2
0