Google, G Suite Kullanıcıları İçin Hangouts'un Kapanışını Erteledi

9
1
1
1
1
Google’ın mesajlaşma servisi Hangouts’un G Suite kullanıcıları için olan sürümü, normalde Ekim ayında kapatılacaktı ancak şirket, bu işlemlerin önümüzdeki seneye aktarıldığını ifade etti. Yani G Suite kullanıcıları, Hangouts’u önümüzdeki seneye kadar kullanmaya devam edebilecek.

Google, normalde Ekim ayında kapatılacak olan servisi Hangouts’un G Suite kullanıcıları tarafından önümüzdeki yıla kadar kullanılabileceğini duyurdu. Hangouts, iş insanlarının kullanımı için önümüzdeki yılın Haziran ayına kadar aktif kalacak.

Bu kapatma, Google’ın G Suite kullanıcılarını Slack’in rakibi olan Hangouts Chat’e ve bir video konferans servisi olan Hangouts Meet’e aktaracak. Bu servisler de genel olarak aynı işlevlere hatta daha fazlasına sahip. Google, şirketlerin bilişim servislerinin, organizasyonları Hangouts’tan Hangouts Chat’e aktarmak için daha fazla zaman istediklerini ifade etti.

Hangouts Chat ve Hangouts Meet'e geçiş:

Google Hangouts

Şirket, tüm G Suite kullanıcılarının yeni servise geçişlerinin önümüzdeki yılın sonuna kadar bitirmeyi planladıklarını söyledi. Bu geçiş sürecini kolaylaştırmak için de klasik Hangouts’a daha fazla özellik eklenecek. Şu an için klasik Hangouts kullanıcıları, Hangouts Chat kullanıcılarına sadece direkt mesaj gönderebiliyor ancak ilerleyen zamanlarda klasik Hangouts kullanıcıları, grup sohbetlerine katılabilecek ya da görüntüleyebilecek.

Şu an için bu değişiklikler, sadece iş dünyasındaki kullanıcılar geçerli. Dolayısıyla normal kullanıcılar bu değişiklikten etkilenmeyecek. Google, yayınladığı mesajda “Klasik Hangouts’un normal kullanıcı sürümünde herhangi bir değişiklik olmayacak. Bu sürümü desteklemeye devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

Google’ın mesajlaşma servisleri stratejisindeki değişikliklerin sıklıkları göz önüne alınırsa bu sürümün de bir noktada değişiklik yaşayacağını söylemek gayet mümkün.

Kaynak : https://www.theverge.com/2019/8/21/20826882/google-hangouts-gsuite-shutdown-delay-2020
9
1
1
1
1
Emoji İle Tepki Ver
9
1
1
1
1