Google, Google Asistan'ı Seslendirecek Yeni İsmi Açıkladı

41
9
5
4
4
Google, sesli asistan hizmeti Google Asistan'a sesini verecek yeni ismi açıkladı. Google Başkan Yardımcısı Manuel Bronstein tarafından hazırlanan bir blog yazısında yer alan bilgilere Google Asistan, ABD'li ünlü oyuncu Issa Rae'nin sesiyle kullanılabilecek.

Akıllı telefon sektörünün gelişmesiyle birlikte teknoloji üreticileri, tüketicilere daha fazla hizmet sunabilmek için çeşitli uygulamalar geliştirdi. Bu uygulamalardan bir tanesi de sesli asistanlar. Bugün Apple, Google ve Amazon gibi teknoloji devlerinin sesli asistanları, tüketicilerin akıllı telefonlarını sesli asistanlarla kullanmalarını ve gerekli işlemlerin otomatik olarak yapılmasını sağlıyorlar.

ABD merkezli teknoloji devi Google, "Google Asistan" isimli sesli asistan uygulamasını seslendirecek olan yeni kişiyi açıkladı. Google Başkan Yardımcısı Manuel Bronstein tarafından yapılan açıklamalarda, ABD'nin ünlü oyuncularından Issa Rae'nin Google Asistan uygulamasına ses vereceği belirtildi.

Issa Rae

Ancak Issa Rae, şu an için Google Asistan'ın sahip olduğu tüm yeteneklerle ilgili konuşamıyor. Ayrıca Issa Rae, sadece İngilizce konuşabiliyor. Dolayısıyla Google Asistan üzerinden Rae ile konuşmak isteyen kullanıcıların, İngilizce konuşmaları gerekiyor. Google başkan yardımcısı tarafından yapılan açıklamalarda, Issa Rae'nin şu an için bazı basit soruları yanıtladığı, ayrıca motive edici bazı sözler söylediği belirtildi.

Google böyle bir hamleyi ilk kez yapmıyor. Teknoloji devi geçtiğimiz dönemlerde de buna benzer bir girişimde bulunmuş ve ABD'li ünlü şarkıcı ve oyuncu John Legend'ın sesini de Google Asistan için kullanmıştı. Issa Rae hamlesiyle Google, bu uygulamayı ikinci kez hayata geçirmiş oldu.

Kaynak : https://www.blog.google/products/assistant/hey-google-talk-issa/
41
9
5
4
4
Emoji İle Tepki Ver
41
9
5
4
4