Google Haritalar, Elektrikli Şarj İstasyonlarını Gösterecek

28
1
1
0
0
Google, Haritalar uygulamasında yaptığı güncellemeyle birlikte kullanıcılarına elektrikli şarj istasyonlarını göstermeye başlayacak.

Google, Haritalar uygulamasında elektrikli araç sahiplerinin oldukça işine yarayacak bir güncellemenin duyurusunu yaptı. Güncellemeyle birlikte, Haritalar uygulamasında Chargemaster, EVgo ve SemaConnect’e ait şarj istasyonlarına ait gerçek zamanlı arama sonuçları bulunacak.

Uygulamada şarj istasyonlarının puanı, incelemeleri, fotoğrafları, konumu, adres bilgileri ve diğer sürücüler tarafından sorulan soruların cevabı da bulunacak. Google ayrıca şarj girişi sayıları, giriş türleri, şarj hızı ve şarj girişi puanları gibi bilgileri de kullanıcılarına sunacak.

Hatta Google, sürücülere kaç adet şarj girişinin kullanıldığı bilgisini de verecek. Yani sürücüler, şarj istasyonuna gidip şarj girişleri boşalana kadar beklemek zorunda kalmayacak. Kullanıcıların yapması gereken tek şey ise Haritalar uygulamasının arama barına “Elektrikli araç şarj istasyonları” yazmak olacak.

Arama devinin yaptığı bir diğer değişiklik ise kazaları ve hız kontrol noktalarını kullanıcılarına sunarak trafik tıkanıklığından ve yavaşlamadan kaçınmalarını sağlamaktı. Bu değişiklik, emniyet güçlerinden kaçanların işine yarayacağı gerekçesiyle oldukça eleştirilmişti ancak işine veya bir yere yetişmek isteyenler için oldukça kullanışlı bir hizmet.

Google, şarj istasyonlarını göstermenin yanı sıra yakında hizmete açılacak olan şarj noktalarını gösterecek olan bir güncellemenin de planlarını yapıyor. Ancak teknoloji devinin geliştirdiği bu yeni özellikler şu an için ABD’de ve Birleşik Krallık’ta kullanıma sunulmuş durumda. Diğer ülkelerde ve Türkiye’de ne zaman hizmete sunulacağına dair henüz bir bilgi bulunmuyor.

Kaynak : https://www.androidheadlines.com/2019/04/available-ev-charging-station-added-google-maps.html
28
1
1
0
0
Emoji İle Tepki Ver
28
1
1
0
0