Google Pixel 3a'nın iPhone XR'ı Tehdit Eden Kamera Performansı

18
5
3
2
1
Akıllı telefonlarla fotoğraf ve video çekimlerinde elde edilen görüntünün kalitesini belirleyen kameralar arasında Pixel 3a büyük bir başarı kaydetti. Kamera alanındaki otoritelerden DxOMark'a göre Google Pixel 3a'nın kamerasının puanı ile iPhone XR'ın kamerasının puanı birbirine çok yakın.

Teknoloji marketlerinde yüzlerce çeşit akıllı telefonun bulunduğu günümüzde bu akıllı telefonlar arasında seçim yaparken özelliklerine ve fiyatlarına oldukça dikkat ediyoruz. Akıllı telefonların performanslarının kıyaslanmasında yardımcı olan platformlar ise kullanıcılara büyük kolaylık sağlıyor.

Bu platformlardan birisi olan DxOMark, akıllı telefonların kamera performanslarını detaylıca inceliyor ve buna göre cihazların fotoğraf ve video çekimine puan veriyor. Bu puanlar cihazlar arasında karşılaştırılarak hangi cihazın daha performanslı bir kameraya sahip olduğu anlaşılabiliyor.

Pixel 3a

Google'ın Android işletim sisteminin en son sürümlerini ilk alan mobil cihaz serisi Pixel'in 3a akıllı telefonunun ortaya çıkan kamera performansı ise hayret verici seviyede.

Pixel serisi akıllı telefonlarının kamera performansının oldukça başarılı olduğu bilinse de Pixel 3a'nın DxOMark üzerinden aldığı arka kamera puanının 100 olması, bu akıllı telefonun fiyatına göre fazlasıyla iyi bir çekim kalitesini bizlere sunduğunu gösteriyor.

Pixel 3a

Google'ın bir diğer Pixel serisi akıllı telefonu Pixel 3 ve Apple iPhone XR ise aynı platform DxOMark üzerinde 101 puana sahip. Aldığı bu puan ile Pixel 3a, 2018 yılında piyasaya sürülmüş akıllı telefonların en iyileri arasında yer almayı başarıyor.

DxOMark listesinde en yüksek puana sahip olan akıllı telefonlar ise 112 puan ile Huawei P30 Pro ve Samsung Galaxy S10 5G olarak karşımıza çıkıyor

Kaynak : https://www.androidauthority.com/google-pixel-3a-camera-dxomark-1011256/
18
5
3
2
1
Emoji İle Tepki Ver
18
5
3
2
1