Google RAISR Düşük Çözünürlüklü Görselleri Muhteşem Yapacak

1
0
0
0
0
Google, RAISR adını verdiği upscale sistemi ile eski ve düşük çözünürlüklü fotoğrafları daha kaliteli hale getirebilecek.

Bildiğiniz gibi özellikle PlayStation 4 Pro’nun 4K desteği ile tekrar gündeme gelen upscale sözcüğü bir görüntüyü, bozulma ya da piksel kaybı olmadan büyük hale getirebilmek manasına geliyor. Keza PS4 Pro da direkt olarak 4K desteği olmayan oyunları upscale ederek Full HD ya da 2K’dan 4K’ya çıkartabilme kapasitesine sahip.

İşte bunun fotoğraflar için olan versiyonu ise Google tarafından geliştirilerek RAISR adı verildi. Rapid and Accurate Image Super-Resolution yani, Hızlı ve Doğru Görüntü Süper Çözünürlüğü anlamına gelen terimin kısaltması olan RAISR ile orijinal haline %100’e yakın bir oranda sadık kalınarak yapay öğrenme sistemi ile büyük çözünürlüğe çıkartabilecek.

Böylece hem eski hem de düşük çözünürlüklü görseller RAISR sistemi ile yeni nesil yüksek çözünürlüklere arttırılabilecek. Yüksek çözünürlüklü görüntüleri de çok daha detaylı ve gerçekli hale getirebilecek olan bu sistem geliştirilmeye devam ediyor. Bu sayede ilerleyen zamanlarda ve özellikle uzay fotoğrafçılığında elde edilen düşük çözünürlüklü detaylar netleştirilebilecek.

Tıpkı şu anda birçok bilim kurgu filminde olan düşük çözünürlüklerin tek tuşla netleştirilmesi sistemi böylece gerçek olacak.

Kaynak : https://research.googleblog.com/2016/11/enhance-raisr-sharp-images-with-machine.html
1
0
0
0
0
Emoji İle Tepki Ver
1
0
0
0
0