GTA 5'te Yıllar Sonra Fark Edilen Red Dead Redemption 2 Sürpriz Yumurtası

89
28
19
13
12
GTA serisinin yapımcısı Rockstar Games, oyunlarına -özellikle de GTA'ya- easter egg saklamayı çok seviyor. 2013 yılından beri piyasayada olan GTA 5'te bazı sürpriz yumurtalar o kadar gizli ki, oyuncuların bunları bulması yıllar aldı. Görünen o ki bunlara bir yenisi daha eklendi.

Sosyal medya platformlarının şahı olan Reddit'te ShaolinManuelMiranda adlı bir kullanıcı, Grand Theft Auto 5'te, oyunun yayınlanmasından 6 yıl sonra, yeni bir sürpriz yumurta bulduğunu; ve bunun da yine Rockstar'ın bir başka oyunu olan Red Dead Redemption 2'ye bir gönderme içerdiğini söylüyor.

Red Dead Redemption 2, Ekim 2018 tarihinde piyasaya çıktı. Yani GTA 5'in çıkışından yaklaşık 5 sene sonra. Bu yüzden sürpriz yumurtanın doğruluğunu size bırakacağız. Fakat gelin önce ne olduğunu görelim. Yazının bu kısmından ilerisinde ise Red Dead Redemption 2 ile ilgili ciddi spoiler olduğunu da hatırlatalım.

gta 5 red dead redemption 2

Reddit kullanıcısı ShaolinManuelMiranda, GTA 5'in açık dünyasında Arthur’s Pass Trails adında bir park buldu. Bazıları, bu parkın adının Red Dead Redemption 2'nin ana karakteri olan Arthur Morgan'ın yaşayacağı olaylara bir gönderme olduğunu söylüyor. RDR2'yi oynayanların bileceği gibi, Arthur oyunun sonuna sağ kalamadığı için bu isim tercih edilmiş olabilir. Zira Arthur's Pass Trails, Arthur'un Geçiş Yolları anlamına geliyor.

Elbette bunun tamamen bir tesadüf olma ihtimali de bulunuyor. Fakat Red Dead Redemption 2'nin geliştirilme süreci, GTA 5'in geliştirilme sürecinin en son vakitlerinde başladı. Stüdyo da hikayedeki bu olaya "aman kim nasıl anlayabilir ki" diyerek bir gönderme yapmış, ve kendi aralarında biraz eğlenmek istemiş olabilir.

Grand Theft Auto 5'te çok fazla sürpriz yumurta olduğunu bildiğimiz için, bunun da gerçekten kasıtlı olarak konulması çok da uzak bir durum değil. Elbette burada son sözü size bırakıyoruz :)

Kaynak : https://gamerant.com/red-dead-redemption-2-easter-egg-grand-theft-auto-5/
89
28
19
13
12
Emoji İle Tepki Ver
89
28
19
13
12