Elon Musk, Parasını Vermeyenlerin Mavi Tiklerini Ne Zaman Kaldıracağını Açıkladı (Muhtemelen Yine Dalga Geçiyor)

Elon Musk, Twitter'ın geçmişte verdiği ücretsiz mavi tiklerin ne zaman kaldırılacağını açıkladı. Açıklamaya göre doğrulama rozetleri birkaç gün sonra kalkacak. Kullanıcılar, mavi tiklerini korumak için Twitter Blue abonesi olmak zorunda kalacaklar.

Dünyanın en popüler mikroblog platformu Twitter'ın Elon Musk dönemindeki en büyük değişimi, hiç şüphesiz mavi tikler oldu. Platform, geçmişte şartları sağlayan herkese ücretsiz şekilde doğrulanmış hesap rozeti veriyordu ancak Elon Musk, bunu gelir kaynağı haline getirdi. Bu bağlamda; doğrulanmış hesap rozetleri sadece Twitter Blue aboneliği kapsamına alındı. Yani bir kullanıcının gerçek olduğunu ispatlaması için Twitter Blue abonesi olması gerekecekti.

Twitter Blue ile doğrulanmış rozet satın alma işlemi çoktan başladı. Ancak geçmişte verilmiş olan tüm doğrulama rozetleri de kullanıcı hesaplarında görünmeye devam ediyor. Platform, mart ayı içerisinde konuyla ilgili bir paylaşım yapmış ve 1 Nisan'da tüm eski rozetlerin kaldırılacağını söylemişti. Bunu size aktarırken, kararın 1 Nisan şakası olabileceğini aktarmıştık.

1 Nisan gerçekten şakaydı. Ancak artık ücretsiz verilmiş rozetler için yeni bir son tarih var!

1 Nisan çoktan geçti ancak Twitter'daki ücretsiz doğrulama rozetleri kalkmadı. İşte bununla ilgili yeni bir paylaşım yapan Elon Musk, bu kez yeni bir son tarih verdi. Musk'ın açıklamasına göre geçmişte ücretsiz mavi tik sahibi olan kullanıcılar için son tarih, 20 Nisan. O tarihten sonra mavi tikler için Twitter Blue aboneliği gerekecek.

Elon Musk'ın Twitter'daki paylaşımı şöyle:

"Eski mavi tiklerin kaldırılması için son tarih 20 Nisan."

Dalga geçiyor da olabilir!

20 Nisan tarihi pek çoğumuz için bir şey ifade etmiyor olsa da Elon Musk için farklı bir anlam içeriyor olabilir. Bilindiği üzere Musk, aktif olarak esrar kullanan ve bunu kimseden saklamayan bir isim. 20 Nisan'ı temsil eden "4/20" (4-20, 4:20 veya 420) ibaresi ise dünya genelinde esrar odaklı kutlamalar yapıldığı bir gün. Hal böyle olunca, Elon Musk'ın bizimle yine dalga geçiyor olabileceği ihtimalini de görmezden gelmemek lazım.

Peki Twitter Blue Türkiye fiyatları nasıl?

Twitter Blue'da mavi tik hariç hangi özellikler var?