Twitter Blue, Yeni Özellikleriyle Tekrar Yayınlandı (Apple Kullanıcıları Daha Fazla Para Ödeyecek)

27
4
1
1
0
Twitter’ın yeni sahibi Musk’ın bir kaosa dönüşen Twitter Blue ve beraberindeki mavi tik furyası bildiğiniz gibi bir süreliğine askıya alınmıştı. Özellik, bugün yenilenmiş şekilde tekrar kullanıma sunuldu.

Twitter’ı satın almasıyla birlikte Elon Musk’ın savaştığı en büyük unsurlardan biri de Twitter’daki sahte hesaplar ve botlar oldu. Botları tamamıyla def etmeye bir hayli yaklaşan Twitter’ın yeni CEO’su, Twitter Blue ile de sahte hesapların varlığını bir hayli azaltmayı hedefliyordu.

Aylık 8 dolar ödenen bu sistem ile direkt olarak onaylı hesap olabiliyordunuz. Ancak insanlar bunu gerçek ünlülerin hesabıymış gibi davranıp suistimal etmişlerdi ve ortaya sahte LeBron James hesapları gibi hadiseler çıkmıştı. Özellik, bu nedenlerden askıya alınırken en sonunda bugün tekrar kullanılabilir oldu.

Twitter Blue yeniden yayınlandı: Peki neler değişti?

togg

Twitter Blue, daha fazla özellik ile kullanıcıya sunulacak. Twitter Blue üyeleri, satın alım yaptıktan sonra bir hesap incelemesine tabi tutulacak ve mavi tik, bu inceleme sonucuna göre verilecek. Ayrıca mavi tik için hesapta telefon doğrulamasının yapılmış olması gerekecek.

Fakat herkese aynı renkte onay rozeti verilmeyecek. Eğer Twitter Blue üyesi bir marka ise altın, eğer üye bir resmi kurum veya otoriteyse gri renge sahip olacak. Gri renk, önümüzdeki günlerde kullanıma sunulacak.

Bunun dışında gelecek olan özellikler ise şöyle:

  • Twitter Blue üyelerinin gönderileri öncelikli olacak,
  • Üyeliğe sahip olanlar daha uzun ve 1080p videolar paylaşabilecek,
  • Normal kullanıcılara kıyasla %50 daha az reklam görecek,
  • Gönderilerini düzenleyebilecek,
  • Twitter’a resmen entegre edilecek özellikleri önceden deneyimleyebilecekler.

Twitter, Apple'ın komisyonunu Apple kullanıcılarına ödetecek:

Twitter Blue'nun aylık ücreti, yeniden 8 dolar olarak belirlendi. Fakat bu ücret, yalnızca Apple kullanıcısı olmayanların ödeyeceği ücret olacak. Apple cihaz kullanan her kullanıcı, App Store'daki%30'luk komisyon nedeniyle 8 değil 11 dolar ödeyecekler.

27
4
1
1
0
Emoji İle Tepki Ver
27
4
1
1
0