Huawei P30 ve P30 Pro’nun İlk Donanım Bilgileri Açığa Çıktı

Huawei P30 ve P30 Pro'nun açıklanmasına daha iki hafta var ama ilk donanım bilgileri sızdı bile.

Huawei, P30 serisini iki hafta içinde açıklayadursun, cihazların Endonezya ve Tayvan'da lisanslanmasının ardından telefonların teknik özellikleri hakkındaki ilk sızıntılar internete düştü.

ELE-L29 (P30'un model numarası) 6/8 GB RAM ve 128 GB kapasite ile gelecek, diğer tarafta ise VOG-L29 (P30 Pro'nun model numarası) 8 GB RAM ve 128/256 GB kapasite ile raflarda yerini alacak. Bu iki cihazın üçüncü bir telefona kardeşlik edeceği söylentiler arasında. Bu cihaz ise MAR-LX2 model numarasına sahip, büyük ihtimalle de bu telefon Huawei P30 Lite olacak.

Her üç telefonda da 4G desteği olacağı kesinleşti. Yalnız Endonezya ve Tayvan'da hâlâ 5G antenleri kurulmadığı için bu ülkelerdeki kullanıcılar gigabitlik hızlara ulaşamayacaklar.

Yetkililerin yaptığı resmi bir açıklama sayesinde P30 Pro'nun arka tarafında bir periskop kamerasının bulunacağını ve ekranın alt kısmında parmak izi okuyucu olacağını biliyoruz. İki amiral gemisi de Siyah, Alacakaranlık ve Aurora Mavisi renklerinde raflarda yerlerini alacak.