Apple TV Uygulamasını da Getiren iOS 12.3 Yayımlandı

Duyurduğu üzere Apple, mobil işletim sistemi iOS'in yepyeni versiyonunu yayımladı.

Bir önceki işletim sistemi sürümü iOS 12.2'yi yayımlamasının üzerinden sadece 7 hafta kadar geçmişken Apple, mobil işletim sürümünün yeni sürümünü de son kullanıcı için kullanıma sundu. Apple kullanıcıları Ayarlar>Genel>Yazılım Güncellemeleri yolunu takip ederek yeni işletim sistemi sürümünü indirebilir ve yükleyebilir durumda.

Apple TV uygulaması ile TV+ özelliği üzerine odaklanan iOS 12.3 güncellemesi sayesinde kullanıcılar artık çeşitli televizyon kanallarını ve en sevdikleri programları Apple cihazları üzerinde izleyebilecekler. Game of Thrones veya Billions gibi dizileri izlemek isteyen kullanıcılar ise TV uygulaması içerisinden HBO veya Showtime'a abone olarak bunu gerçekleştirebilecekler.

Gerçekleştirilen üyeliklerin 6 kişiye kadar aile üyeleriyle paylaşılabileceğini ve bu sayede aynı çatı altında yaşayan kişilerin çok daha az bir ücrete aynı hizmete erişim sağlayabileceklerini belirten Apple, iOS 12.3 güncellemesi için tvOS güncellemesini de bugün yayımladı. AirPlay 2 desteğini de getiren yeni güncelleme fotoğraf, video ve dahasının hızlı ve kolay bir yolla paylaşılmasına olanak tanıyor.

Samsung marka akıllı televizyonlarda hâlihazırda aktif olan AirPlay 2 özelliğinin 2019 yılının sonuna kadar; LG, Sony ve Vizio marka akıllı televizyonlara da gelmesi planlanıyor. AirPlay 2 özelliğinin akıllı televizyonlara gelmesiyle Apple kullanıcılarının Apple TV+ üyeliğini satın alacakları ve bir Apple TV cihaza ihtiyaç duymayacakları tahmin ediliyor.