Ücretsiz Dizi ve Film İzleyebileceğiniz 5 Platform ve Uygulama

Pek çok site çok 720p, 1080p gibi HD çözünürlüğe sahip filmleri sunuyor. Herkesin doğal karantina yoluyla eve kapandığı bir dönemdeyiz ve internet trafiği de artıyor. Korsan film ve dizi sitelerindeki tehlike de giderek artıyor. Sizin için 5 ücretsiz film ve dizi platformunu derledik.

Dizi ve film sitelerinin önemli bir kısmı korsan içerik sunuyor. İzleyiciler açısından korsan içeriklere ulaşmanın etik açıdan sorunu var. Ancak söz konusu siteler bilgisayarlarımıza kurtulmanın güç olduğu yazılımlar bulaştırabiliyor. Bu nedenle ücretsiz ve yasal olarak kullanılan film ve dizi sitelerini kullanmanız, hem bilgi güvenliğiniz hem de cihazın sağlığı açısından çok önemli. 

Ücretsiz şekilde dizi ve film izlemek isteyenlerin sayısı, içerisinde bulunduğumuz gündemden dolayı giderek artıyor. Biz de evde hoş vakit geçirmenizi sağlayacak platformları sizin için seçtik.

BluTV (1 hafta ücretsiz):

Yabancı medya kuruluşlarının yapımlarını da bize sunan BluTV, ülkemizin en büyük isteğe bağlı içerik platformu haline geldi. Kendi orijinal dizileri, belgesel ekipleri ve özel filmleriyle farklı bir kimliğe büründü. Hatta içerik kalitesi açısından Netflix’in son 1 yılına taş çıkartacak kategoriler ve bölümler mevcut. 

BluTV’nin en büyük avantajı internet kültürünü benimseyerek, YouTube gibi platformlarla yükselen Sıfır Bir gibi projeleri sahiplenmesi ve dünya sınıfında işlere dönüştürmesi. Platformun mobil uygulaması yine Netflix’te olduğu gibi içerikleri indirme ve internetsiz dizi ya da film izle özelliğine sahip.

BluTV, ilk hafta ücretsiz ve sonraki aylarda 19,99 TL’lik faturaya sahip. Deneme süresi biraz daha uzun olsaydı, muhtemelen hakkında daha çok şey söylememiz mümkün olacaktı. Yine de bu süre bile BluTV’deki içerik kalitesini anlamak için yeterli. Üstelik platformda dileyenler canlı TV kanallarını da takip edebilirler.

Tamamen ücretsiz dizi ve film platformları:

YouTube Originals:

YouTube’daki ücretsiz filmler konusunda elimizde 2 başlık bulunuyor. Bunlardan ilki YouTube Premium. Ülkemizde pek de beklenen ilgiyi uyandırmayan Premium servisi, ilk ay ücretsiz olduğu için denenebilir. Beraberinde sunulan YouTube Originals sayfasında Türkçe Altyazılı olarak sunulan az sayıda içerik var.

Yapılan son açıklamalara göre YouTube Originals içerikleri, ücretsiz YouTube kullanıcılarını da sunulacak. Bu içeriklerin ücretli sürümlerden bir farklı olmayacak. Para veren kullanıcılar, izledikleri YouTube dizi ya da filmlerinin kamera arkalarını ya da özel röportajlarına ulaşabilecekler, o kadar.

YouTube hakkındaki ikinci önemli başlık ise ücretsiz film yayınlayan resmi sinema ve dizi kanalları. Yerli ve yabancı pek çok şirketin, kendi isteğiyle YouTube kanallarında içerikleri ücretsiz şekilde paylaştıklarını görüyoruz. Bu listeye yazının son bölümünde ulaşabilirsiniz.

FoxPlay:

TV ve medya kuruluşu Fox’un Türkiye’de özerk olarak çalışan uzantısı Fox TV, internet kullanıcılarını da kendisine çekecek bir platform inşa etti. Bu platformdaki içeriklere tıpkı TV kanalında olduğu gibi ücretsiz olarak ulaşmak mümkün.

FoxPlay’de yer alan filmlerin ve dizilerin tamamı yerli yapım. Film kategorisinde Yeşilçam yapımlarından, Fox bünyesinden çıkan modern yapımlara kadar güncel bir seçki yaratılmış durumda. Bu filmlerin önemli bir kısmı sinema salonlarını değil, TV izleyicilerini hedefliyor. Dolayısıyla içerik kalitesi beklentiniz yüksek düzeyde olmasın.

Eğer TV içeriklerini TV’de amrivaki düzende değil de istediğiniz zaman izlemek istiyorsanız FoxPlay’i deneyebilirsiniz. İçerik kalitesinden özgün çok üst düzey beklentiniz olmasın. Amacınız komedi ve gençlik dizileri izlemek ve vakit öldürmekse göz atmanızda sakınca yok.

FoxPlay genel izleyiciye internet üzerinden de hitap etmeye çalışan bir platform. Eğer Netflix gibi spesifik alanlarla öne çıkan platformlar dikkatinizi çekiyorsa FoxPlay, beklentilerinizi karşılayabilir.

puhutv:

Hem ücretsiz hem de kalite açısından beklentilerin önemli bir kısmını kaşılayan puhutv, TV’nin internet hali gibi. Reklam modeline dayanan bir sistemle çalıştığı için kendisine ait orijinal yapımları da mevcut. Şahisiyet, Dip gibi diziler yanında sinema salonlarında oynamış kaliteli filmler de puhutv’de bulunabilir. 

puhutv’nin en büyük sorunu ise mobil uygulamasında izlenecek içerikleri indirmenize izin vermemesi. Yani servisi kullanmanız için için internete bağlanmanız şart. puhutv’de yer alan en iyi diziler listemize de göz atmanızı tavsiye ederiz. Platform şu an için ücretsiz kategoride ülkemizde rakipsiz görünüyor.

puhutv mobil uygulamasının ise biraz daha geliştirilmeye ihtiyacı var. Zira zaman zaman video içeriklerinin yüklenmesi, çözünürlük kalitesinin dengelenmesi tahmin ettiğinizden de çok vakit alabiliyor. Özellikle düşük bağlantı hızına sahip ağlarda sorun yaşayabilirsiniz.

YouTube'da film izle: Ücretsiz film ve dizi paylaşan paylaşan YouTube kanalları:

  • Arzu Film: Bir dönemin efsane Yeşilçam filmlerini restore edilmiş şekilde Arzu Film’in YouTube kanalında bulabilirsiniz. 
  • Avşar Film: Yapım şirketi, kendi bünyesinden çıkan TV yapımlarını YouTube’da ücretsiz olarak paylaşıyor. 
  • Fanatik Film - Yerli: Av Mevsimi, Kabadayı ve AROG çok sayıda yerli kült yapıma bu kanal üzerinden ücretsiz olarak ulaşmak mümkün.
  • 25 Film: Yine aynı şekilde çok sayıda komedi ağırlıklı yerli filme 25 Film kanalından ulaşmanız mümkün.
  • TRT Televizyon: TRT’nin kendi yapımı olan tüm dizilere bu kanal üzerinden güncel olarak ulaşmanız mümkün.
  • Erler Film Türker İnanoğlu: Erler Film bünyesinden çıkan Yeşilçam yapımları bu kanalda.
  • Timeless Classic Movies: Eski ancak unutulmayan yabancı filmlerin kanalı. Tür tür kategorilerle sayısız bir arşive sahip.

Ücretsiz film paylaşan pek çok YouTube kanalı olsa da size yasal olarak bunu gerçekleştiren kanalları sunduk. Daha fazla seçenek için YouTube kanalları arasında keşfe çıkabilirsiniz. 

Gördüğünüz üzere internetten dizi ya da film izlemek için illa ki para vermeye gerek yok. Eğer kalite kaygınız güncellikten yana değilse, sizi pek çok güzel film ve dizi bekliyor.