Dijital Ödeme Platformu Xiaomi Mi Pay, Google Play Store'da Yayınlandı

Xiaomi’nin dijital ödeme platformu Mi Play, Android uygulama mağazası Google Play Store’da yayınlandı. Şirket, Mi Play uygulaması ile kullanıcılara dijital cüzdan ve ödemeler konusunda bütünleşik bir hizmet sunmayı hedefliyor.

Dünyanın en büyük akıllı telefon üreticilerinden biri olan Xiaomi, hizmet segmentine yönelik çok önemli bir hamlenin altına imza attı. Pekin merkezli teknoloji devi, şimdiye kadar yalnızca Mi ve Redmi serisi akıllı telefonlardaki Mi App Store'da bulunan mobil ödeme ve dijital cüzdan hizmeti Mi Pay’i, Google Play Store’da indirmeye sundu.

2016 yılında tanıtılan Mi Pay, ilk etapta yalnızca Çin pazarında kullanılabiliyordu. Anavatanında aldığı başarılı sonuçların ardından Hindistan’a da açılan Xiaomi, buradaki beta sürecine geçtiğimiz yılın sonlarında başlamıştı. Mobil ödeme yöntemi için gerekli altyapı çalışmalarına tamamlayan Çinli teknoloji devi, bugün itibarıyla Mi Pay’i tüm Hindistanlı kullanıcılara sundu.

Dijital ödeme sistemi Mi Pay, Hindistan'da devlet eliyle geliştirilen ve kredi kartları, banka kartları, internet bankacılığı ve QR kodla ödemeyi sağlayan dijital para aktarım sistemi UPI’yi (Birleşik Ödeme Arayüzü) destekliyor. Dijital bankacılıkta yeni bir standart oluşturan UPI, son yıllarda önemli bir büyüme kaydetti. 

Giderek canlanan bu sektöre kayıtsız kalmaya Xiaomi, dijital cüzdan ve ödemeler alanında kullanıcılara bütünleşik bir hizmet sunmayı hedefliyor. Bu da Mi Pay’i Paytm, PhonePe, Amazon Pay, Airtel Payments Bank ve yaklaşmakta olan WhatsApp Pay ile doğrudan rekabet içine koyuyor. Çinli şirket, Mi Pay ile sunacağı farklı özelliklerle sektördeki rakiplerinin önüne geçmeyi amaçlıyor.  Mi Pay'in gelecek dönemde farklı ülkelerde de kullanıma sunulması bekleniyor.