Doctor Who'nun 12. Sezon Fragmanı Yayınlandı

BBC, Doctor Who’nun 12. sezon fragmanını yayınladı. Çekim çalışmaları bu hafta başında son buldu.

Doctor Who dizi sorumlusu Chris Chibnall, yeni sezon duyurusu sırasında "Tekrar harekete geçtik!" dedi. "Aslına bakarsanız hiç durmadık. Jodie Whittaker’ın Doctor karakteri ve arkadaşları ülkenin dört bir köşesinde sonbahar boyunca her ailenin kalbini kazanmaya devam etti. 13. Doctor için yepyeni ve aksiyon dolu maceralar üzerinde çalışıyorduk. Bu şovu yapmaya bayılıyoruz ve izleyicilerden gelen tepkiler adeta ayağımızı yerden kesti. Bu yüzden daha fazla korku, daha fazla canavar ve daha fazla Bradley Walsh, Mandip Gill ve Tosin Cole getirmek için sabırsızlanıyoruz. Chibnall gerçekten harika!" diye devam etti. 

BBC içerik yöneticisi Charlotte Moore, "Doctor ve arkadaşlarının 2020’de seyircileri tekrar heyecana sürükleyecek olmasından çok mutluyuz" dedi . Devamındaysa "Chris ve bütün ekibin çoktandır yeni ve heyecanlı maceralar üstünde çalıştığını biliyorum. Bu arada ise Yeni Yıl’da herkesin tadını çıkaracağı çok özel bir bölümümüz var" ifadelerini kullandı.

Thirteenth Doctor’un Başrolü Olarak Yine Jodie Whittaker’ı Göreceğiz

Bu rolde ilk defa 11. Sezonda ekranlarda yer aldı ve Doctor karakterini canlandıran ilk kadın karakter oldu. Dizi yenilendiğinde ve Doctor olarak geri dönüşü onaylandığında şu sözleri söyledi; "Geri dönüp çalışmalara başlamak için sabırsızlanıyorum. Gerçekten muazzam bir rol. Şu ana dek çok sıra dışı bir yolculuk oldu ve bunu sonlandırmaya şu an hiç niyetim yok."

Yeni sezonda ayrıca Bradley Walsh (Graham O’Brien), Tosin Cole (Ryan Sinclair) ve Mandip Gill (Yasmin Khan) de ekranlara geri dönüyor. Üç isim de Whittaker’ın Doktor karakterinin arkadaşları.  

Yeni sezon fragmanı

Chibnall, Radio Times röportajında dizinin 13. Sezonunun yapımına çoktan başladığını açıkladı. Ayrıca diziyi bırakacağına dair söylentileri de yalanladı; "Lütfen şunları kelimesi kelimesine yaz; birisi bunu uydurdu. Yalan yani. %100 ve birinci sınıf bir saçmalık. Saçmalığın daniskası. Kaç kez söylemeliyim bilmiyorum cidden."

Whittaker’da diziyi terk ettiği söylentilerine karşı benzer bir tepkide bulunmuştu; "Görünüşe bakılırsa hamile olduğum için çekimler durmuş. İlk tepkim her zaman ‘Cidden mi? Hamile miyim ki? Yani Twitter öyle diyor..."

Chibnall, "Sosyal medya hesabı kullanmıyorum" diye ekledi. "Fakat şu ana kadar gördüğüm sosyal medya kaynakları...pek de hedefi tutturamıyor gibi."

Doctor Who’nun yeni fragmanı hakkında sizin düşünceleriniz neler?