Xiaomi, Hareketli Kamera Modülüne Sahip Bir Telefon Üzerinde Çalışıyor

Xiaomi'nin yeni bir patenti, LetsGoDigital aracılığıyla gün yüzüne çıktı. Bu patente göre Xiaomi, geniş açılı kameraların görüntü bozulmasını engellemek için yeni bir çözüm üretmiş durumda. Xiaomi'nin bu soruna karşı çözümü, iki dar açılı kamera kullanarak bu kameraları hareket ettirmek.

Son dönemlerin en popüler teknoloji üreticilerinden bir tanesi olan Xiaomi, şu sıralar ilginç akıllı telefon tasarımları üzerinde çalışıyor. Kısa bir süre önce dev bir arka kameraya sahip olan telefonun yanı sıra 360 derece dönebilen kameralı bir telefon üzerinde çalıştığı anlaşılan Xiaomi'nin, şimdi de hareket edebilen kamera modülüne sahip bir telefon geliştirdiği açığa çıktı.

Akıllı telefon kamera modülleri her geçen gün biraz daha gelişiyorlar. Ancak bu kamera donanımlarıyla ilgili aşılamayan bazı sorunlar var, bu sorunlardan bir tanesi de ultra geniş açılı kameralarda karşımıza çıkan kalite bozulması. Xiaomi, aldığı son patentle bu durumun önüne geçecek bir çalışma yapmış gibi görünüyor.

Xiaomi'nin yeni patenti işte böyle görünüyor

Xiaomi'nin yeni kamera teknolojisi, 2019 yılı sonlarında ABD Patent ve Ticari Marka Ofisi'ne gitmiş. 30 Temmuz 2020 tarihinde onaylanan bu patent, Dünya Fikri Mülkiyet Örgütü'nün veritabanına da eklendi. Bugün de LetsGoDigital ekibi tarafından keşfedilen patent, Xiaomi'nin hareketli bir kamera modülü geliştirdiğini açıkça gözler önüne seriyor. Peki bu modül kullanıcılara neler sunacak?

Günümüz telefonları, görüntünün bozulmasına yol açan geniş açılı bir kamera sensörüne sahipler. Ancak Xiaomi, bu duruma farklı bir açıdan yaklaşarak görüntü bozulmasının önüne geçmeye çalışıyor. Bunun için dar açılı iki kamera sensörü kullanan Xiaomi mühendisleri, birbiriyle senkronize halde bulunan bu iki sensörü eş zamanlı olarak hareket ettiriyor. İşte bu sayede görüş açısı genişlerken kaliteden ödün verilmemiş oluyor.

Karşınızda, patent verilerine dayandırılarak oluşturulan konsept tasarım

Xiaomi'nin patentine göre hareketli kamera modülü, kamera kullanılmadığı zaman telefonun kasasına bitişik şekilde duruyor. Kullanıcı, telefonunun kamerasını açıp geniş açı moduna geçtiği zaman da bu modül, ortak kenarlarından dışarıya doğru uzanıyor ve bu sayede geniş açıyı yakalamış oluyor. Xiaomi, bu teknolojinin geniş açılı lenslerin sorunlarını ortadan kaldıracağını düşünüyor.

Xiaomi'nin yeni patentinin geleceği şu an için belirsiz. Şirket, bu akıllı telefonu gerçek bir ürün haline getirebileceği gibi pek çok kez olduğu gibi bu patenti tarihin tozlu raflarına da kaldırabilir. Ancak şu an için bununla ilgili bir şey söylemek mümkün değil. Peki sizin Xiaomi'nin yeni patentiyle ilgili düşünceleriniz nelerdir? Sizce bu tür bir teknoloji kullanıcılar tarafından benimsenir mi? Fikirlerinizi bizimle paylaşabilirsiniz.