Hackerlar, Sahte DeepNude Uygulamasıyla Zararlı Yazılımlar Yaymaya Başladılar

7
0
0
0
0
Hackerlar, Sahte DeepNude Uygulamasıyla Zararlı Yazılımlar Yaymaya Başladılar
Geçtiğimiz günlerde gündeme bomba gibi düşen DeepNude uygulaması, gelen tepkilerden sonra kaldırılmıştı ancak siber suçlular uygulamanın şöhretini kullanarak zararlı yazılımları yaymaya çalışıyorlar.

Bilgisayar korsanları, son günlerde oldukça sık gündeme gelen DeepNude uygulamasının adını kullanarak YouTube üzerinden bilgi çalan zararlı yazılımlar yayıyorlar. Videolarda programın Windows, Android ve iOS için kırılmış premium sürümü vadediliyor.

DeepNude uygulaması, 50 dolar karşılığında kıyafetli kadınların kıyafetlerini, sinir ağlarındaki algoritmasının hesaplamalarıyla siliyordu. Oldukça tepki toplayan uygulama, zaten yasal kaynaklara çok fazla barınamamış, geliştiricisi tarafından 27 Haziran’da projenin sonlandırıldığı açıklanmıştı.

Ne yazık ki bu uygulamanın kopyaları hâlâ bulunuyor ve bilgisayar korsanları da bu durumu kullanıp insanları kandırarak sistemlerine zararlı yazılımlarla girmeye çalışıyorlar. Bunun için de kullanıcı kitlesi oldukça büyük olan YouTube’u kullanıyorlar.

Bu durumu keşfeden isimlerden bir tanesi, güvenlik araştırmacısı Frost oldu. Frost, Qulab adındaki zararlı yazılımla sistemlerden bilgi çalındığını keşfetti. Dolandırıcılar, uygulamayı gösteren kısa bir video paylaşıyorlar ve indirme bağlantısını da videonun altına bırakıyorlar.

Fumiko’da yapılan bir analize göre Qulab, tarayıcılardan (geçmiş, kimlik bilgileri, çerezler) ve FileZilla, Discord, Steam gibi uygulamalardan bilgi çalmak için oluşturulmuş.

DeepNude’un ömrü kısa olmasına rağmen bu kısa vadede internette adını duyurdu, viral oldu ve çok büyük eleştirilere maruz kaldı. Projenin sonu da etik sebeplerden geldi. Programın geliştiricisi işlemden geçen fotoğraflarda bir damga olduğunu söylese de bazı kişiler, bu uygulamayı insanların itibarına zarar vermek için kullanabilirdi.

Kaynak : https://www.bleepingcomputer.com/news/security/fake-deepnude-downloads-gives-you-malware-instead-of-nudes/
7
0
0
0
0
Emoji İle Tepki Ver
7
0
0
0
0