Hayalet Şakası Ters Tepen YouTuber'lar Tutuklandı

34
24
8
4
2
Hindistan'da şaka videoları çekerek insanları korkutan YouTuber'lar, mağdurlardan polise ulaşan şikayetler üzerine tutuklandı. Şaka videoları paylaşan kanalı yöneten öğrencilere 3 ayrı suçtan dava açıldı.

Youtube'da 'Kooky Pedia' adlı bir kanalı yöneten öğrenciler, halka açık yerlerde şaka videoları çekiyorlardı. Genç YouTuber'lar yaklaşık 2 ay önce çektikleri bir videoda, beyaz elbiselerle hayalet kılığına girerek yaya ve sürücüleri korkutarak şaka yaptılar. Ancak işler bu sefer beklenildiği gibi gitmedi.

En az 7 üniversite öğrencisi, Hindistan'ın Mathikere, Yeshwantpur ve diğer Bengaluru bölgelerinde yaşayan sakinlere gece vakti korkutucu şakalar yaptıkları için tutuklandı. Polis yaptığı açıklamada, "Gençler RT Nagar bölgesinde yaşıyorlar, ancak farklı üniversitelerde okuyorlar. Beyaz elbiselerle hayalet gibi hareket ederek yayaları ve sürücüleri korkutuyorlardı. Biri ölmüş gibi davranırken, diğerleri insanların etrafını sarıp korkutuyordu" dedi.

hayalet şakası polis

Polis, YouTuber'ların "yerel halka sıkıntı vererek korkuttuğuna" dair gelen şikayetlerin ardından tutuklamaların gerçekleştiğini belirtti. Tutuklanan öğrenciler polise verdikleri ifadede şaka yaptıklarını itiraf etti. Yaptıkları nedeniyle özür dileyen gençler kısa süre sonra serbest bırakıldı.

YouTuber'ları tutuklayan polis memurlarından biri, "Ya biri kaza yaparsa, ya da onlardan kaçmaya çalışırken kalp krizi geçirirse? Kamuya açık alanlarda insanları korkutan şakalar kabul edilemez" dedi. Hindistan Ceza Kanunu'nun 503. (cezai korkutma), 268. (kamu zararına davranışlar) ve 141. (yasadışı topluluk) maddeleri altında gençlere dava açtı. İşte öğrencileri karakolluk eden hayalet şakası:

Kaynak : https://indianexpress.com/article/cities/bangalore/bengaluru-police-arrest-youtubers-after-ghost-prank-goes-wrong-6115961/
34
24
8
4
2
Emoji İle Tepki Ver
34
24
8
4
2