Her Biri Yeni Bir Pokemon Karakteri Olmaya Aday, 8 Gizemli Canlı Türü

99
21
5
3
2
Vahşi doğada ender rastlanan, görünüşleriyle tüm dikkatleri üstüne çeken 8 canlı türünü sizler için inceledik.

Yaşadığımız Dünya, içinde binlerce yıldır var olmamıza karşın insanlığın henüz tanışmadığı birçok ilginç canlı türü bulunuyor. Siz Webtekno takipçileri için dünya genelinde keşfedilmiş, her biri birer Pokemon karakteri olmaya aday 8 canlı türünü inceleyeceğiz.

Yıldız Burunlu Köstebek

Boyutları büyük olsa korku filmlerinin başrolü olabilecek bu canlı, Kuzey Amerika’nın derinliklerinde yaşayan bir köstebek. Yıldız Burunlu Köstebekler’in genel besin kaynakları ise bazı solucan türleri ve sucul böcekler olarak belirlenmiş durumda. Suya yakın bölgelerde yaşayan bu canlılar üstün yüzme becerilerinin yanı sıra, karadan göllere ve nehirlere açtığı tüneller ile suyun en dibindeki böcekleri bile avlayabilir.

Proboscis Maymun

Borneo adasında yoğun olarak bulunan bu tür ayrıca Burnei, Endonezya ve Malezya’da da hayatlarını sürdürüyor. Erkeklerin dişilerin 2 katı büyüklüğe ulaştıkları bu türde, erkek Proboscis Maymunları 66 ila 72 cm arasında boyutları ve 30 kiloya varan ağırlıkları ile tanınır. Uzun burunları tehlike anında kızaran bu türün sesi, tehlike anında normal seslerinden oldukça farklı bir hal alır. Yaşam alanı olarak nehir ve göllere yakın alanları seçen bu tür, genellikle tek erkek ve 3-4 dişiden oluşan mini alt gruplar halinde dolaştıkları gibi sosyal olarak bu grupların birleşimi olan daha geniş ölçekli sürülerden de oluşabilir.

Ay - Ay

Dünya dilindeki adı Aye- Aye olan bu tür, son derece nadir olarak gözlemlenebilir. Geldikleri familyanın kalan tek üyesi olan Ay- Ay’lar, soy anlamında bir maymun türü olarak kabul edilir. 40 cm boyutlarına ulaşabilen bu uzun parmaklı maymun türü, yalnızca geceleri ortaya çıkar. Sürekli büyüyen sivri dişleri ve vücut yapıları ile yarasa ve maymun birleşimi bir görünüme sahip olan bu hayvanlar; genellikle böcekler, kurtcuklar ve hindistan cevizi ile beslenir. Dünyada görülebildikleri tek yer Madagaskar’dır.

Frilled Dragon (Fırfırlı Ejder)

Jurassic Park’tan ya da Game of Thrones'tan fırlamış gibi görünen bu kertenkele türü, Avusturalya bölgesinde yaşar. Boyutları 90 cm’ye kadar ulaşabilen bu tür, ağaçlarda izole bir şekilde yaşamını sürdürür. Başlıca besin kaynakları böceklerdir, obur yaşam tarzları nedeniyle günleri, gizli bir şekilde kendilerine yeni avlar aramakla geçer. Vahşi doğada iki erkek ejderin karşılaşması ise büyük ihtimalle bir savaş ile sonuçlanırken, dişiler daha barışçıl bir yaşam tarzını benimsemiştir.

Pabuç Gagalı Kuş

Bilim insanları tarafından hala leylek mi yoksa pelikan türü mü olduğu tartışılan bu canlı, ilginç gagaları ile ismini hak eden bir kuş türü. Boyut olarak 110 cm ile 140 cm arası değerlerde olan kuşun 150 cm’lik örneklerine de rastlanabiliyor. Büyük boyutlarına rağmen uçma yeteneği de bulunan bu iri kuşlar, görünüşlerinin aksine son derece saldırgan bir beslenme düzenine sahip. Ana besin kaynaklarını ördekler, yavru timsahlar ve su yılanı gibi canlılar oluşturuyor. Türü tehlike altında olan bu tür, doğada yalnızca Afrika bölgesinde bulunuyor.

Dumbo Ahtapotu

Çoğu tuhaf canlı türüne ev sahipliği yapan denizin yaklaşık  3- 4 km diplerinde yaşayan bu ahtapot türü, tam anlamıyla bir Pokemon olarak kendine yer bulabilecek bir görünüşe sahip. Okyanus tabanının bir kaç metre üstünde yaşayan bu tür, kulak benzeri tuhaf yüzgeçleri ile yüzdüklerinde adeta yüzen bir eteğe benzer. Deniz anasına benzer bir şekilde kısmen jelimsi bir yapıya sahip olan bu canlılar ahtapot ailesinin en ilginç türlerinden biridir. Genel besin kaynaklarını ise denizin derinliklerinde yaşayan yumuşakça ve böcek türleri oluşturur.

Mata Mata Kaplumbağası

Güney Amerika’ya özgü bir tür olan bu tatlı su kaplumbağası, ilginç vücut yapıları ile eski efsanelerde anlatılan canavarlara benzetilir. İlginç görünüşlerinin kendilerine kazandırdığı en büyük artı ise suya düşmüş bir yaprak birikintisi gibi gözüken kafalarıdır. Balıklar ya da diğer hedefleri tarafından fark edilmeyen bu canlılar, avlanmak için hareketsizce bekler. Uzun, hortum benzeri burunları sayesinde suyun altında saatlerce bekleyebilen bu canlı türünün üyeleri, boyut olarak 45- 50 cm uzunluğa kadar ulaşabildikleri gibi 30 - 35 kg ağırlığa da sahip olabilir.

Venezüella Kaniş Güvesi

İlk olarak 2009 yılında insanlık tarafından keşfedilen bu güve türü, ilginç görünüşleriyle sevimli bulunabileceği gibi yakından incelendiğinde Godzilla’nın potansiyel düşmanlarından biri olarak başrolü oynayabilir. Beyaz tonlarındaki tüylerinin altında 6 adet bacak barındıran bu güve türü hakkında henüz detaylı bilgilere erişilebilmiş değil. Boyut olarak insan eline yakın boyutlarda örneklerine ulaşabilmek mümkün.

99
21
5
3
2
Emoji İle Tepki Ver
99
21
5
3
2