Hibrit Seçeneğiyle Dikkat Çeken 2021 Kia Stonic Tanıtıldı

18
2
1
1
1
Kia, ülkemizde de tercih edilen bir model olan Stonic'in hafif hibrit seçeneği ve yenilenen özellikleriyle dikkat çeken yeni versiyonunu tanıttı. 7 ileri otomatik veya 6 ileri manuel şanzıman seçenekleriyle gelen araç, 100 ve 120 PS olmak üzere iki farklı güç çıkışına sahip.

Güney Kore merkezli otomobil üreticisi Kia, piyasaya sürüldüğü 2017 yılından beri Avrupa'da 150 binden fazla satan Stonic'in yeni modelini tanıttı. Model yükseltmesi diyebileceğimiz bu otomobilde dış görünüş ve tasarım büyük oranda korunurken, esas değişiklikler ise kaputun altında yapılmış gibi görünüyor.

Bu noktada yeni hibrit güç aktarma organı, araçtaki en önemli yükseltme olarak göze çarpıyor. 1,0 litrelik T-GDi turboşarjlı benzinli motorun 48 V sistemle birleştiği yeni Stonic'te, 100 ve 120 beygir olmak üzere iki farklı güç çıkışı müşterilere sunuluyor. Ayrıca araçtaki birçok özellik yükseltmesi de dikkat çekiyor. Dilerseniz gelin yenilenen Stonic'in tüm detaylarına daha yakından bakalım.

2021 Kia Stonic neler sunuyor?

2021 Kia Stonic

7 ileri otomatik veya 6 ileri manuel vites olarak satın alınabilen yeni Stonic, 7 ileri şanzıman seçeneği ile 200 Nm'ye kadar tork üretebiliyor. Bununla birlikte her iki şanzımanda da düşük yakıt tüketimi için 125 km/sa hız yapılabiliyor. Koreli üreticiye göre yeni model; geliştirilmiş sürüş kabiliyeti, maksimum verimlilik ve düşük karbon dioksit emisyonlarına sahip.

İç tarafa geçtiğimizde daha büyük diyebileceğimiz 8 inçlik bir dokunmatik ekran bizleri karşılıyor. Bluetooth çoklu bağlantı, Apple Car Play, Android Auto gibi desteklerin yer aldığı bu multimedya ekranında canlı trafik bilgileri, hava durumu tahminleri, yakıt fiyatları, cadde ve sokaklara dair bilgiler görüntülenebiliyor.

Gelişmiş sürücü destek sistemleri içerisindeyse yaya, araç ve bisikletli tanıma sistemi, sürücü dikkat uyarı sistemi, kör nokta çarpışma uyarı sistemi, kör nokta çarpışma önleme asistanı, şerit takip sistemi, akıllı seyir kontrolü ve akıllı hız limiti asistanı özellikleri yer alıyor.

Güney Koreli firma, beğenilen araçlarından Stonic'in yenilenen versiyonunu bu yılın üçüncü çeyreğinden itibaren Avrupa bölgesinde satışa sunacak. Aracın ülkemize ne zaman geleceği ise bilinmiyor.   

Kaynak : https://www.carscoops.com/2020/08/2021-kia-stonic-embraces-mild-hybrid-power-gains-new-advanced-safety-features/
18
2
1
1
1
Emoji İle Tepki Ver
18
2
1
1
1