Hızlı ve Öfkeli 9'un Film Setindeki Korkunç Kazayla İlgili Jason Statham’dan Açıklama

112
7
4
3
2
Hızlı ve Öfkeli 9'un setinde yaşanan ve bir dublörün komaya girmesine yol açan ciddi kazanın ardından filmin yıldızlarından Jason Statham, dublörler hakkındaki hislerini dile getirdi. Yaralanan dublöre ve ailesine en iyi dileklerini ileten Statham, dublörlerin hak ettiği saygıyı almadıklarını da belirtti.

Geçtiğimiz günlerde Hızlı ve Öfkeli 9'un çekimlerinde yaşanan korkunç kazanın ardından Jason Statham konuya dair açıklamalarda bulundu. Profesyonel dublörlüğün yeterince saygı duyulmayan bir meslek olduğunu ve daha fazla saygıyı hak ettiğini düşünen Statham, dublörlerle her zaman yakın bir iletişim içerisinde olduğunu ve yaralanan dublörü ve ailesini anlayıp yanlarında olduğunu belirtti.

Konuya ilişkin açıklamalarda bulunan Statham, "Çok korkunç. Ne olacağını kestiremiyorsunuz. Böyle şeylerin olmaması için tüm önlemleri alıyorsunuz ancak böyle şeylerin yine de olması gerçekten utanç verici. Birinin ciddi anlamda yaralanması aileler için çok kötü bir durum. Sette en iyi anılarım olan kişiler her zaman dublörler oldu ve kariyerim boyunca onların yanında oldum" şeklinde konuştu.

hızlı ve öfkeli 9

Tom Cruise ve Jason Statham gibi isimleri kendi aksiyon sahnelerini kendileri çekerken görsek de bir sebepten dolayı oyuncuların gerçekleştiremediği sahneler meydana gelebiliyor. Bu noktada profesyonel dublörler devreye giriyor. Aksiyon dolu sahneleri çekerken sahnenin içerisinde bulunan dublörler, oyuncudan farklı olmamak için ellerinden geleni ardına koymuyor.

Bu haftanın başlarında dublör Joe Watts, Hızlı ve Öfkeli filminin çekimlerinde düşmüştü. Başından ciddi şekilde yaralanan Watts, komaya girmişti.

jason statham

Oyuncular, genellikle oyunculuk kariyerleri boyunca tek bir dublör kullandıkları için oyuncu ve dublör arasında gerçek bir bağ oluşuyor. Tüm bunların yanı sıra dublörler, ekranda taklit ettikleri oyuncular kadar para da almıyor. Ayrıca ödül alan dublörlerin sayısı da oldukça az. Birçok kez dublörlere de Oscar verilmesi için tekliflerde bulunuldu ancak Academy, dublörleri tanımayı reddetti.

Film çekimlerinde güvenlik konusu her zaman en önemli nokta olsa da kazalar yaşanabiliyor. Bu kazanın yanı sıra uzuvlarını kaybeden hatta çekimler esnasında hayatını kaybeden dublörler bile oluyor. Film sektöründeki oyuncular, dublörlere daha fazla önem verilmesini umuyor.

Kaynak : https://www.cinemablend.com/news/2477128/after-hobbs-and-shaw-set-injury-jason-statham-calls-stuntmen-unsung-heroes
112
7
4
3
2
Emoji İle Tepki Ver
112
7
4
3
2