Sony, Honda'nın Kendi Kendine Giden Arabalarına 'PlayStation 5' Koyacak!

10
4
2
0
0
Japon otomobil üreticisi Honda, Sony ile kurduğu ortaklık kapsamında araçlarına PlayStation 5 oyun konsolu da entegre edecek.

Tesla’nın liderliğini sürdürdüğü otonom elektrikli araç sektörü, artık bambaşka bir boyuta geçti. Başta Tesla olmak üzere diğer üreticiler de araçlarına eğlence sunacak içerikler de eklemeye başladı. Öyle ki Tesla, bunu bir adım öteye taşıyarak araçlarını birer oyun konsoluna bile çevirdi.

Sony ve Honda da bu kapsamda eylül ayında “Sony Honda Mobility” adı verilen bir ortaklık kurmuştu. Ortaklığın ürünleri henüz açıklanmamış olsa da bugün, bu girişimin başkanı Izumi Kawanishi’den önemli bir açıklama geldi.

Honda’nın otonom araçları PlayStation 5’li olacak!

Financial Times’a konuşan Kawanishi, müzik, film ve PlayStation 5'e yer veren bir elektrikli araç geliştirmeyi planladıklarını açıkladı. Başkan, bu hedeflerini “Bu bizim Tesla’ya karşı savaşımız.” şeklinde niteledi.

Tabii Kawanishi, bu sistemden en iyi verimi alabilmek için aracın ‘otonom’ olması gerektiğini bildiklerini vurguladı. Sonuçta araç otonom olmayınca PlayStation 5, sadece park halinde kullanılabilir olacak. Bu sistemi geliştirmeninse ‘zaman alacağını’ paylaştı.

Honda ve Sony'nin ilk aracı ne zaman geliyor?

Sony Honda Mobility’nin Yönetim Kurulu Başkanı Yasuhide Mizuno da yaptığı açıklamada ilk elektrikli araç modelini ABD’de 2025 yılına kadar piyasaya süreceklerini söyledi.

Kaynak : https://www.gizchina.com/2022/11/20/sony-and-honda-will-put-the-ps5-in-electric-cars-to-fight-tesla/
10
4
2
0
0
Emoji İle Tepki Ver
10
4
2
0
0