Honor Play'in EMUI 10 Güncellemesi Almayacağını Gösteren Açıklama

46
12
4
1
1
Hindistan Honor tarafından atılan bir tweete göre Honor Play’e EMUI 10 güncellemesi gelmeyecek. Twitter üzerinden soru soran bir kullanıcıya verilen cevap sonrası ortaya çıkan bilgi kullanıcıları bir hayli üzecek gibi duruyor.

Honor Play, bir oyuncu amiral gemisi modeli olarak geçen yıl piyasaya sürülmüştü. Bu telefon, Honor ve Huawei’nin telefonlarında oyun deneyimini geliştiren ve diğer üreticilerin cihazlarına daha sonradan getirdikleri bir yazılım özelliği olan GPU Turbo teknolojisiyle gelen ilk telefondu. Bu yıl içinde Honor Play telefonunun çok daha üstün özelliklerle birlikte piyasaya gelmesi bekleniyordu, ancak Honor Play 3 geçen ay piyasaya sürüldüğünde bir amiral gemisi işlemci özelliklerine sahip değildi. Telefon, Kirin 970’in bir hayli gerisinde kalan eski orta sınıf bir işlemci olan Kirin 710 ile birlikte gelmişti.

Honor Hindistan: Honor Play için EMUI 10 güncellemesi yok

honor play emui 10 güncellemesi almayacak

İşlemci kısmıyla hayal kırıklığı yaratan Honor, bir hayal kırıklığını da güncelleme konusunda yaşatacak gibi. Honor Hindistan tarafından atılan bir tweete göre, 2018 yılında çıkan Honor Play telefonlar, Android 10’u da beraberinde getirecek olan EMUI 10 güncellemesini almayacak. Bir kullanıcının Twitter üzerinden sorduğu Honor Play cihazlara EMUI 10 gelip gelmeyeceği sorusunu alıntılayıp cevap veren Honor’un resmi Hindistan sayfası, Honor Play’in Android 10 ve EMUI 10 güncellemesini almayacağını, bu güncelleştirmeler için çok daha iyi donanım özelliklerine sahip olmaları gerektiğini açıkladı.

Burada ilginç olan bir nokta ise EMUI 10 almak için onay verilen Huawei P20, P20 Pro ve Honor 10 modellerinin Honor Play ile aynı işlemciyi kullanıyor olması. Hatta 2017 yılında piyasaya sürülen Honor V10 bile EMUI 10’u alacak.

Honor tarafından atılan tweet:

honor play emui 10 güncellemesi almayacak açıklaması

"- EMUI 10'un yakın zamanda Honor Play'e çıkmasını bekleyebilir miyiz?

- Bize ulaştığın için teşekkürler. EMUI 10.0 / Android Q'nun, donanım kısıtlamaları nedeniyle cihazınız için kullanılamayacağını ve optimum performans için daha yüksek donanım özellikleri gerektirdiğini size üzülerek haber veriyoruz. Anlayışınız ve sabrınız için teşekkür ederiz"

Hatırlatmak gerekirse Honor Play, üstünde geniş bir çentik bulunan 6,3 inçlik FHD+ bir ekrana sahip. Kirin 970 işlemci ile gelen cihaz 64 GB depolama alanına ve 4 veya 6 GB RAM ile birlikte geliyor. Arka tarafında 16 MP ve 2 MP’lik iki kamera bulunan Honor Play’in ön kamerası ise 16 MP çözünürlüğünde. 18 W hızlı şarj desteği bulunan bir 3.750 mAh bataryaya sahip olan telefon kutusundan Android 8.1 Oreo ile çıkmıştı. Zaman içinde cihaz EMUI 9 güncellemesiyle birlikte Android 9 Pie’a yükseltilmişti.

Kaynak : https://www.gizmochina.com/2019/10/20/honor-india-no-emui-10-for-honor-play/
46
12
4
1
1
Emoji İle Tepki Ver
46
12
4
1
1